UNIȚI pentru VIAȚĂ

Date:

Share post:

Traficul de droguri, consumul și mai ales abuzul de droguri rămân probleme majore ale societății în care trăim, devenind probleme cu impact în domeniile sociale majore. În acest context, prevenirea consumului de droguri devine o prioritate.

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău organizează campania de prevenire UNIȚI pentru VIAȚĂ!, în cadrul căreia susține ateliere de informare, educare și conștientizare în Centrele de zi, în Școlile și Taberele de vară organizate de către partenerii băcăuani: Inspectoratul Școlar al Județului Bacău; Protopopiatul Bacău și Protopopiatul Onești; Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Bacău; Fundația de Sprijin Comunitar Bacău; Fundația ”Sf. Ioan Bosco” Bacău și Biblioteca Județeană ”Costache Sturdza” Bacău.

Până la acest moment au fost desfășurate 14 Ateliere în cadrul campaniei, la care au participat 240 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 10 Bacău. Activitățile se desfășoară în comun cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne: Inspectoratul de Poliție Județean Bacău; Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău; Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Alexandru cel Bun” Bacău și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău.

Atelierele de informare și educare cu privire la riscurile consumului de substanțe psihoactive sunt pregătite pentru fiecare nivel de dezvoltare a copiilor, adolescenților și tinerilor participanți și sunt organizate cu ajutorul voluntarilor antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.

Campania UNIȚI pentru VIAȚĂ! se desfășoară atât în mediul urban, cât și în mediul rural până la finalul lunii AUGUST a anului în curs.

Text și foto: CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG BACĂU

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.