sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

UNIȚI pentru VIAȚĂ

Traficul de droguri, consumul și mai ales abuzul de droguri rămân probleme majore ale societății în care trăim, devenind probleme cu impact în domeniile sociale majore. În acest context, prevenirea consumului de droguri devine o prioritate.

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău organizează campania de prevenire UNIȚI pentru VIAȚĂ!, în cadrul căreia susține ateliere de informare, educare și conștientizare în Centrele de zi, în Școlile și Taberele de vară organizate de către partenerii băcăuani: Inspectoratul Școlar al Județului Bacău; Protopopiatul Bacău și Protopopiatul Onești; Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Bacău; Fundația de Sprijin Comunitar Bacău; Fundația ”Sf. Ioan Bosco” Bacău și Biblioteca Județeană ”Costache Sturdza” Bacău.

Până la acest moment au fost desfășurate 14 Ateliere în cadrul campaniei, la care au participat 240 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 10 Bacău. Activitățile se desfășoară în comun cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne: Inspectoratul de Poliție Județean Bacău; Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău; Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Alexandru cel Bun” Bacău și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău.

Atelierele de informare și educare cu privire la riscurile consumului de substanțe psihoactive sunt pregătite pentru fiecare nivel de dezvoltare a copiilor, adolescenților și tinerilor participanți și sunt organizate cu ajutorul voluntarilor antidrog din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.

Campania UNIȚI pentru VIAȚĂ! se desfășoară atât în mediul urban, cât și în mediul rural până la finalul lunii AUGUST a anului în curs.

Text și foto: CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG BACĂU

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole