sâmbătă, iunie 10, 2023
29.1 C
București
spot_img

Tentative de trafic ilegal de bunuri, eșuate în zona de frontieră

Doi cetățeni ai Republicii Moldova sunt documentați pentru introducerea în țară a mărfurilor în lipsa actelor de proviniență. Ambii șoferi au fost depistați în traficul din zona de frontieră, mai exact în proximitatea punctelor de trecere a frontierei Tudora și Leușeni.
În primul caz, moldoveanul de 39 de ani conducea un Mercedes Sprinter, ticsit cu bunuri de larg consum. Microbuzul a fost oprit pe traseul R-30, în apropiere de PTF Tudora.
În conformitate cu prevederile legale, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției echipe mobile au supus controlului atât șoferul, cât și mijlocul de transport. Pentru întreaga cantitate de bunuri, șoferul nu a putut prezenta documentele necesare. La audieri, cetățeanul a confirmat că intrase în țară prin PTF Palanca.
Cea de-a doua persoană documentată este un bărbat de 38 de ani, pe care existau informații operative că ar fi implicat în transportarea ilicită de mărfuri.
S-a acționat pe traseul Chișinău- Leușeni, unde în trafic a fost stopat autocarul, la volanul căruia se afla moldoveanul. În salonul autocarului a fost depistat un lot de diverse piese auto.
Cetățeanul nu deținea niciun act ce ar oferi dreptul de posesie acestor mărfuri.
Cercetările pe incidente sunt continuate de către Serviciul Vamal, în gestiunea cărora au fost transmise cazurile pentru elucidarea circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole