La data de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr a sustras produse cosmetice, dintr-o farmacie din municipiul Iași, iar ulterior a părăsit farmacia, deplasându-se cu o trotinetă electrică.
La scurt timp, polițiștii l-au identificat, pe raza municipiului Iași, pe tânărul de 21 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Prejudiciul a fost recuperat.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 iunie a.c., tânărul a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 23 iunie a.c., tânărul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
BĂRBAT BĂNUIT DE FURT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
La data de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au identificat un bărbat de 33 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 21 iunie a.c., acesta ar fi sustras o bicicletă, de pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza. Bicicleta a fost recuperată, fiind restituită persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate.
NU INVITA HOȚII ÎN CASA TA
La data de 22 iunie a.c., în cadrul campaniei preventive ”Nu invita hoții în casa ta”, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au defășurat mai multe activități preventive, pe raza municipiului Iași.
Astfel, polițiștii au discutat cu cetățenii și au organizat întâlniri cu administratorii asociațiilor de proprietari, fiind transmise recomandări cu privire la măsurile de precauție ce trebuie cunoscute și aplicate pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuințe.
Totodată, au fost distribuite 60 de pliante cu sfaturi preventive, referitoare la tematica abordată.
Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe:
– Verificați dacă toate uşile şi ferestrele sunt încuiate – chiar dacă ați ieşit din casă doar pentru câteva minute;
– Montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă;
– Nu ascundeți chei de rezervă afară, în garaj sau în magazie (Hoţii caută întotdeauna acolo);
– Nu lăsați obiecte în afara casei pe care hoţii le pot utiliza pentru a pătrunde în casă;
– Asigurați-vă că obiectele de valoare precum sume de bani, laptopul sau telefonul mobil nu pot fi văzute de pe fereastră;
– Nu faceţi cunoscută public plecarea dumneavoastră de acasă (nu postați pe rețele de socializare că sunteți în călătorie);
– Atunci când plecați în vacanţă, discutați cu un vecin sau o cunoştinţă să treacă periodic să verifice starea locuinţei şi să colecteze corespondența;
– Montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite;
– Nu ţineți sume mari de bani în casă în acelaşi loc;
– Fiți atent la FALŞII VIZITATORI!! Pentru a intra în casă, hoții pot pretinde că sunt lucrători ai rețelelor de gaze, polițiști, agenți de vânzări sau chiar practicanți ai diverselor culte religioase. Verificați foarte atent identitatea și calitatea acestor persoane și permiteți-le accesul în locuință abia după ce v-ați format convingerea că sunt persoane de încredere.
Text: Poliția Română Iași
Foto: arhiva