Vă puteți programa pentru servicii consulare pe www.econsulat.ro

Date:

Share post:

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care solicită servicii consulare prin intermediul misiunilor diplomatice, Ambasada României în Republica Moldova reamintește că toate serviciile consulare la Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău se prestează NUMAI  pe bază de programare prealabilă.

Programările se obțin prin Ghișeul Consular Online la adresa electronică www.econsulat.ro. Scopul acestui instrument este de a scurta timpul de așteptare al petenților și de a rezolva, de o manieră operativă, profesionistă serviciile consulare de orice natură (redobândirea cetățeniei române, înscrierea/transcrierea actelor de stare civilă românești, obținerea documentelor de călătorie etc.), se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

Pentru a putea da curs solicitărilor cetățenilor români este necesară programarea prealabilă pe portalul menționat, context în care persoanele interesate trebuie să-și creeze un cont pe portalul amintit. În vederea completării cererilor de servicii consulare, pe www.econsulat.ro sunt prezentate, spre exemplificare, materiale video care detaliază modul în care trebuie completate astfel de cereri de servicii consulare.

Programările pentru servicii consulare realizate prin intermediul portalului www.econsulat.ro sunt acordate, în totalitate, gratuit.

”Reiterăm apelul de a nu solicita serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate nu își asumă nicio răspundere pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora”, precizează aceeași sursă.

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.