Veniturile Medicover au crescut cu 52,2% în prima jumătate a anului

Date:

Share post:

Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic, listată la Bursa din Suedia – NASDAQ Stockholm, a prezentat raportul interimar pentru trimestrul doi și pentru prima jumătate a anului 2021.

La nivel internațional, după primele șase luni ale anului, compania a înregistrat o creștere de 52,2% comparativ cu perioada similară din anul trecut, ajungând la venituri totale de 666,1 milioane de euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover și Pelican și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

 „Al doilea trimestru a fost aglomerat și unul dintre cele mai dificile din perspectiva sănătății publice. Asistăm acum la o reducere a numărului de cazuri Covid în toate piețele, dar evoluția infectărilor cu tulpina Delta din Europa este un motiv de îngrijorare”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel internațional, Divizia de Servicii Medicale a raportat în prima jumătate a anului o creștere a veniturilor de 40,4%, până la 342,5 milioane de euro. Numărul de abonați a ajuns la 1,4 milioane la finalul trimestrului doi, după un plus de 9,7% față de anul trecut.

Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat venituri mai mari cu 67,2% în prima jumătate a anului, atingând valoarea de 323,4 milioane de euro. În ultimele trei luni au fost efectuate 32,5 milioane de teste de laborator în țările în care compania este prezentă, cu 58,3% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 1,1 milioane au fost teste Covid-19, echivalentul a 3,4% din total.

Veniturile cumulate ale rețelei de clinici și spitale Medicover din România și ale laboratoarelor și centrelor de recoltare Synevo România au crescut în primele șase luni cu 56,8% față de perioada similară a anului trecut, până la 85,5 milioane de euro. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,8%.

„Intrăm în cea de-a doua jumătate a anului cu rezultate financiare solide și un apetit ridicat pentru creștere și consolidarea amprentei la nivel național. Am demarat investiția de 20 milioane de euro într-un nou spital în București într-un moment în care societatea românească are mare nevoie de serviciile medicale de calitate. Vom continua să investim cu focus pe resursa umană valoroasă, medici și asistente, tehnologie şi inovație medicală, direcții care produc un impact la scară largă”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

 „Evoluția veniturilor Synevo din prima jumătate a anului a avut la bază extinderea rețelei, investițiile în  echipamente și revenirea cererii de servicii de diagnostic medical. Am reușit să acoperim toate județele țării și am inaugurat un laborator, din dorința de a fi cât mai aproape de pacienții. De asemenea, am continuat investițile în digitalizare și dotarea cu aparatură medicală de top, aspecte care ne-au permis extinderea echipei de specialiști și creșterea capabilităților medicale. Toate acestea permit pacienților și profesioniștilor din domeniul sănătății acces la cele mai sigure și avansate servicii medicale”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Text și foto: Action Global Communications (PR)

spot_img

Articole asemănătoare

Precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit

Redăm în cele ce urmează câteva precizări ANAF referitoare la completarea și depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Afirmația zilei este despre starea de bine

Afirmația zilei este despre starea de bine. Ne trezim dimineața cu gândul ”vreau azi să fiu bine”. Ok, dar cine te împiedică?

Cursuri IT gratuite pentru …

Cursuri IT gratuite pentru ... Despre cine sunt beneficiarii, dar și inițiatorii acestei idei, în cele ce urmează.

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.