West Summer University își deschide porțile pentru 300 de elevi din România și Republica Moldova

Date:

Share post:

West Summer University își deschide „porțile” pentru un număr de aproximativ 300 de elevi din România și Republica Moldova, ce vor simula viața de student timp de două săptămâni, în perioada 25 iulie – 10 august. Acesta este un proiect desfășurat anual de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), anul acesta ajungând la a VIII-a ediție.

OSUT, cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara, își propune și în acest an să promoveze învățământul superior pentru a preveni abandonul școlar, iar cu ajutorul profesorilor din cadrul universității, elevii vor participa la cursuri introductive ale unei facultăți alese anterior, facultăți prezente în actuala ofertă educațională a universității, și anume: Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Participanții, pe lângă programul de educație formală oferit, vor lua parte și la sesiuni de formare pe diferite teme, vor fi implicați în jocuri de cunoaștere, tururi ale orașului și facultăților. Diferența față de alte ediții WSU constă în oportunitatea de a beneficia de cele 2 zile în plus adăugate la proiectul inițial. Astfel, din data de 8 august, participanții, alături de organizatori, vor merge la Straja, unde, cu sprijinul oferit de Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara, vor face drumeții, activități sportive și vor merge într-un parc de aventură. Apreciem sprijinul venit din partea universității și sperăm că această colaborare să ducă la reușita celei mai mari universități de vară pentru elevi din România.

­„Suntem puși în fața faptului împlinit și vom începe cu mult entuziasm, ceea ce nouă, simbolic, ne place să numim #CeaMaiTareVară. Munca de până acum va fi văzută în reușita proiectului și sperăm că participanții din acest an se vor bucura de o serie de activități și evenimente care vor fi un real succes. După această vară petrecută la Timișoara sperăm că un număr mare de elevi vor alege Universitatea de Vest din Timișoara ca centru universitar și vor veni cu drag oricând aici.”, declară Robert M. Sebeși, Coordonator General West Summer University.

Autor: Sofia Filip
Foto:West Summer University

 

spot_img

Articole asemănătoare

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.