WorldFood Moscow

Date:

Share post:

În perioada 11-14 septembrie

Producătorii moldoveni de fructe își prezintă produsele la WorldFood Moscow

14 producători, exportatori și pocesatori de fructe participă, în perioada 11-14 septembrie, la expoziția internațională de produse alimentare WordFood Moscow.

La expoziția din acest an, producătorii din Republica Moldova propun cumpărătorilor de pe piața CSI și Asiei Centrale o gamă largă de produse cum ar fi: mere, prune, pere, piersici, struguri, fructe uscate, conserve și, în premieră, snakuri din mere.

Expoziția internațională World Food Moscow este organizată anual și întrunește de obicei reprezentanți din peste 65 de țări. Astfel, producătorii agricoli din Moldova vor putea să interacționeze cu antreprenori și comercianți din diferite colțuri ale globului, stabilind relații comerciale cu parteneri de pe piețele de Est, Vest sau Asia. 

Agricultorii moldoveni vor prezenta în cadrul expoziției fructe gustoase și de calitate, sortate, ambalate și păstrate în cele mai favorabile condiții.

Vadim Codreanu, director al departamentului marketing în cadrul Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct consideră că trebuie să fim prezenți în mod profesionist la acest gen de evenimente, să demonstrăm că putem livra o paletă largă de produse competitive.

„Producătorii și exportatorii de fructe din Republica Moldova conștientizează cât de necesară este promovarea. Dovadă este numărul mai mare de participanți la stand, în acest an, comparativ cu anii precedenți, respectiv și suprafața mai mare a standului. În acest an avem și o amplasare mai bună, în fața celor circa 30 de mii de vizitatori ai expoziției”, spune Vadim Codreanu.

Este de apreciat că, în rezultatul participării la expoziții internaționale, membrii Moldova Fruct și-au îmbunătățit capacitățile de promovare și prezentare.       Experiența obținută în anii precedenți, i-a făcut să regândească strategiile de prezentare, să devină mai flexibili în comunicare cu potențialii parteneri. Datorită acestui fapt, producătorii moldoveni de fructe devin tot mai capabili de a activa într-un mediu concurențial.

Membrii Moldova Fruct produc împreună: 135 mii tone de mere, 15 mii tone de prune, 1,5 mii tone de cireșe, 3 mii tone struguri de masă, 1,5 mii tone de piersici și o mie de tone de fructe uscate.

Producătorii APEF dispun de 20 de case de ambalare și au capacități frigorifice de păstrare a 75 mii tone de fructe, se arată într-un comunicat de presă al Moldova Fruct.

Participarea la expoziție este posibilă datorită suportului financiar din partea Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, ai cărei membrii sunt mai mult de 170 producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.