Zen culinar la Moldexpo

Date:

Share post:

Sărbătoarea culinară este foarte aproape! Pe 16 mai, la Moldexpo, va începe principala reuniune gastronomică a țării – tusovka culinară. Bucătari renumiți, bloggeri culinari, jurnaliști din domeniu, restauratori, patiseri și somelieri vor împărtăși secrete culinare și rețete din diverse bucătării, precum și vor face schimb de experiențe.

Evenimentul este și mai impunător grație organizării în paralel a trei expoziții: Food & Drinks, Food Technology și Packaging. Depot, unde mai mult de 150 de companii din Republica Moldova, Belarus, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Franța vor prezenta dotări tehnice moderne, procese tehnologice performante de fabricare și echipamente de ambalare a produselor alimentare.

Peace, love & tusovka culinară

O înțelepciune italiană zice că o salată trebuie făcută de patru bucătari – de un zgârcit, un filosof, un risipitor și un artist.

Bucătarul-zgârcit va pune de toate în salată. La tusovka culinară, la expoziția FOOD&DRINKS, veți putea pune în sacoșe cele mai variate produse  – carne, pește, brânză, produse de patiserie, delicatese, sucuri și multe altele.

Bucătarul-filosof va adăuga sare și piper. Sarea și piperul evenimentului tusovka culinară sunt bucătari-șefi și food-bloggeri renumiți. Bucătarul-șef BBC Alan Coxon va destăinui secretele preparării delicatesei “foie gras”. Aprigă va fi și bătălia bucătarilor-șefi, care vor improviza, creând mâncăruri din bucătăria moldovenească și italiană. Maeștri-bucătari cunoscuți din Moldova vor împărtăși secrete profesionale cu cei care abia prind secretele meseriei, iar food-bloggerii vor pregăti gustări, salate și deserturi de autor. Veți învăța să faceți opere culinare acasă cu Dumitru Boicu și Maria Șiverschih. Compania Bongard va coace cea mai mare plăcintă, demnă de cartea recordurilor Guiness!

Bucătarul-risipitor va turna ulei. Ne vom distra la Festivalul Street Food (meniul va include bucate din carne, pește, pâine, legume și mirodenii exotice) și la bazarul 1001 și una de nopți (dulciuri exotice, narghilea și dansuri). Gurmanzii, cu siguranță, nu vor rata Ziua Peștelui (Fish Day) – bucătăria și fast food-ul de pește într-o singură farfurie de la Fishmarket. Și dacă e să vă distrați, pe 18 mai veniți să jucați ruleta de vin, organizată cu mare drag de La Nobilta del Gusto. Nu trebuie să fii somelier sau un cunoscător de vinuri bune – locul tău este la masa de joc.

Bucătarului-artist i se va încredința să amestece salata și să ducă la bun sfârșit pregătirea bucatelor. Iar o mâncare pregătită bine este, pe bună dreptate, intermediarul perfect pentru o comunicare caldă și prietenoasă la cea mai importantă petrecere culinară din țară, din 16 până în 19 mai la Moldexpo.

Iar la Sărbătoarea mâncării stradale (Street Food Fest) vor fi multe de gustat – va veți cufunda într-o mare de satisfacție alimentară de la Intranslina SRL, Papa Grill și Green Group SRL

Găsiți aici “meniul” evenimentului  – www.tusovkaculinara.md

Expozițiile Food Technology și Packaging. Depot

Echipamentele de primă clasă și agregate inovatoare pentru industria alimentară vor fi prezentate la Food Technology-2019. Pentru a vedea bucătăria viitorului – tehnologii digitale de bucătărie de la renumitul brand RATIONAL – vizitați standul MGM S.R.L. Echipamente multifuncționale de înaltă calitate  pentru fabricarea produselor de carne și de panificație vor fi expuse de companiile Bongard (Franța), Favorit-Techno S.R.L. etc. Veselă și tacâmuri rafinate pentru restaurante vor propune companiile Alir Comert, Tiluana SRL si Global Bar SRL. Companiile Dina Cociug S.R.L., SC Ecolux S.R.L. și altele vor prezenta echipamente de refrigerare pentru rețele de magazine și restaurante. Compania ucraineană Юка-Инвест ООО (Yuka-Invest) va demonstra o gamă largă de echipamente comerciale de refrigerare și congelare, printre care și utilaje în premieră în acest an. Vă puteți familiariza cu linia de ambalare a produselor lactate (lichide și pastă) la standul companiei românești Sosta SRL.

Participanții expoziției Packaging. Depot vor oferta echipamente de ultimă generație și o gamă largă de materiale pentru ambalare.

Printre noutățile companiilor românești se numără ambalajele inovatoare pentru carne, cârnați, legume, brânzeturi și produse de panificație de la compania Imark Sistem SRL. La standul firmei românești Aspeti S.R.L. Va fi expusa o gamă largă de ambalaje pentru fructe și legume. Compania S.C. “BALCANIC PROD” S.R.L. va prezenta la standul său o folie termocontractabila inovatoare pentru industria alimentară, pungi de uz casnic în rulouri, precum și hârtie de staniol pentru diverse scopuri.

În cadrul expoziției va fi organizat concursul “Noutatea anului”, unde producătorii și dealerii locali și străini de echipamente și ambalaje pentru industria alimentară vor prezenta soluții inovatoare. Ca parte a Food Technology-2019, concursul va avea loc la nominalizări, precum “Mașini și echipamente pentru industria alimentară și de prelucrare”, “Echipamente comerciale de refrigerare”, “Echipamente pentru întreprinderile de catering”. La secțiunea concursului „Packaging. Depot” participanții vor concura în categorii precum “Containere și ambalaje din hârtie, carton, metal, plastic etc.”, “Mijloace de ambalare și închidere”, “Mașini și echipamente pentru ambalarea și fabricarea produselor de ambalare”.

Programul de afaceri al expozițiilor

Programul de afaceri al expozițiilor va fi unul consistent și informativ. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va explica prevederile Legii nr. 279 din 15 decembrie 2017 privind informarea consumatorilor privind produsele alimentare. Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare va promova tehnologii inovative de procesare a materiei prime agroalimentare. Institutul Științifico-Practic de Biotehnologie în Zootehnie și Medicină Veterinară va organiza o masă rotundă pe tema “Provocări și soluții privind cantitatea și calitatea produselor animaliere”.

Activitățile de finanțare și de creditare vor face obiectul unor serii de seminare, organizate de Proiectul MAC-P, Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD și Livada Moldovei, în cadrul cărora se va relata despre oportunități și sprijin financiar al afacerilor.

Și despre cum să începi o afacere de restaurant de la zero vor dezvălui restauratori și oameni de afaceri cu experiență la Business-forumul internațional din industria restaurantelor.

Foto: MOLDEXPO

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.