Sporter ajunge la Constanța cu OCEANMAN

Date:

Share post:

Pe 16 iunie 2019, pe „Plaja între Diguri” din orașul Constanța se va desfășura cea mai importantă serie de competiții internaționale de înot în apă deschisă –OCEANMAN Constanta. România găzduiește acest campionat pentru prima dată. Organizatorul OCEANMAN Constanța este organizația sportivă Sporter.

Competițiile de înot din seria internațională OCEANMAN Constanța includ trei distanțe:

– Sprint Sea Mile: de 1852 m, limită de timp – 1 oră și 30 minute;

– Half OCEANMAN: de 5000 m, limită de timp – 2 ore și 30 minute;

– OCEANMAN: de 10 000 m, limită de timp – 4 ore și 30 minute.

La această cursă în apă deschisă pot participa atât sportivii profesioniști, cât și cei amatori. Fiecare dintre ei va avea șanse egale să câștige titlul de „Oceanman”. Pentru fiecare distanță sunt stabilite limite de vârstă după cum urmează: 1,8 km – de la 10 ani, 5 km – de la 14 ani, 10 km – de la 16 ani.
Doritorii de a participa la OCEANMAN Constanța se pot înregistra accesând acest link: http://oceanman-openwater.com/races/constanta/

De remarcat, OCEANMAN a fost dezvoltat de către înotători pentru înotători. Primele competiții internaționale de înot în apă deschisă din această serie au avut loc în anul 2015 în Italia și Spania, iar în anul 2016, „OCEANMAN” a devenit singurul campionat de „Open Water” din lume.

Datorită nivelului înalt de organizare și a posibilității de alegere a distanței conform nivelului de pregătire, seria de concursuri OCEANMAN adună anual mii de sportivi din întreaga lume. Primii zece finisheri din fiecare categorie de competiții internaționale sunt automat eligibili pentru participare la campionatul final, care are loc la sfârșitul fiecărui sezon.

Seria de competiții OCEANMAN se desfășoară în mod tradițional în cele mai pitorești și frumoase locații: pe insula Langkawi din Malaysia, pe coasta estică din Spania, în Peninsula Yucatan din Mexic, pe Lacul Orta din Italia, în cel mai vechi oraș al Peninsulei Mani din Grecia, pe coasta Golfului Persic din Dubai, etc.
Orașul Constanța este o bijuterie a stațiunilor pentru o vacanță activă pe litoral pentru mii de turiști, care vin în fiecare an în România ca să savureze bogata moștenire istorică, identitatea culturală a poporului, ospitalitatea și diversitatea naturală a țării.

Foto: OCEANMAN

spot_img

Articole asemănătoare

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași. Foto

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași va avea loc... Unde și în ce zi, la aceste două întrebări răspundem mai departe.

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde?

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la …

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la ... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare. Aceasta este tema de azi.