Ziua Dansului

Date:

Share post:

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internaţională a dansului, în 1982, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, organizaţie din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât şi fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727. 

În ajunul acestei frumoase sărbători, copiii de la grupa mare ai Clubului Mickey Mouse din Chișinău, sub bagheta magică a educatoarei Alina Crupscaia, au invitat părinții la un spectacol inedit dedicat, în totalitate, dansului.

În pas cu moda, copiii au dansat pe ritmuri de house, break dance, ajungând până la vals și tradiționala horă…din Moldova.

Nu povestim prea mult deoarece imaginile vorbesc de la sine. La mulți ani de ziua dansului și nu uitați să dansați! Deși, credem noi, nu este neapărat nevoie de o zi anume pentru a dansa și a ne bucura de viață.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024

Atenție! Fiți informați din prima sursă! 20 Iunie 2024. Aflăm de la frontieră știri calde, de ultimă oră. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.