Ziua Dansului

Date:

Share post:

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internaţională a dansului, în 1982, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, organizaţie din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât şi fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727. 

În ajunul acestei frumoase sărbători, copiii de la grupa mare ai Clubului Mickey Mouse din Chișinău, sub bagheta magică a educatoarei Alina Crupscaia, au invitat părinții la un spectacol inedit dedicat, în totalitate, dansului.

În pas cu moda, copiii au dansat pe ritmuri de house, break dance, ajungând până la vals și tradiționala horă…din Moldova.

Nu povestim prea mult deoarece imaginile vorbesc de la sine. La mulți ani de ziua dansului și nu uitați să dansați! Deși, credem noi, nu este neapărat nevoie de o zi anume pentru a dansa și a ne bucura de viață.

Autor:Ligia Beatrice Vasilescu
spot_img

Articole asemănătoare

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează. 

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă?

Știați că există o soluție spirituală pentru orice problemă? Da, perfect adevărat. Despre aceasta vorbim în continuare.

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național

Programul „Burse pentru elevii din mediul rural” se extinde la nivel național. Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Foto

Important! Memorandum de Colaborare cu Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia. Mai multe amănunte în articolul de astăzi.