Ziua Internațională a Copilului, la Muzeul Național de Istorie a României, cu teatru de păpuși și ateliere

Date:

Share post:

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită și la Muzeul Național de Istorie a României, cu teatru de păpuși și ateliere. Acces gratuit!

Miercuri, 1 iunie, toată lumea, cu mic cu mare este invitată la muzeu, pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului. Accesul copiilor cu vârste de până la 18 ani este gratuit, atât pentru vizitarea expozițiilor, cât și pentru participarea la spectacolul de teatru de păpuși și la ateliere.

Însoțitorii acestora au acces pe baza achiziționării unui bilet de vizitare, conform categoriei de public din care fac parte, se arată într-un comunicat informativ, emis spre difuzare redacței INFO ANUNȚ.

 Activitățile pe care le-am pregătit împreună cu partenerii muzeului sunt:

  • Ora 11:00

Free Puppet Theatre prezintă spectacolul pentru familii, E ora de păpuși! – artist păpușar, Ana Crăciun Lambru; spectacol pentru toate vârstele

“E Ora de Păpuși!” este un spectacol interactiv de mare succes pentru copii sau chiar pentru familii, susținut de Ana Crăciun Lambru, artist păpușar și regizor de teatru, cu o experiență de scenă și lucrul cu copiii de peste 10 ani. Acesta este un spectacol pentru toate vârstele! Da, da, copiii, părinții, chiar și bunicii devin artiști: dansează alături de marionetele Storki și Noki, îl antrenează și apoi stau cu sufletul la gură pentru Viermișorul Acrobat, Tigruț, o poartă pe Micuța Inventatoare Bo Piper către nori! Fiecare poveste este plină de umor, dar și de învățăminte despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate și împlinirea viselor cu orice preț!

  • Orele 10:00 – 11:00; 12:00 – 15:00

Atelierul Descoperă povestea Gânditorului!; recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani

Veți descoperi, prin intermediul discuțiilor, jocurilor și activităților practice, povestea Gânditorului de la Cernavodă, renumita statuetă preistorică. Atelierul este susținut de către educatorii muzeali și desenatorii artistici din cadrul muzeului.

  • Orele 13:00 – 15:00

Atelierul Micii surugii, cu Alexandru Scorțar; recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani

Alexandru Scorțar, unul dintre cei mai entuziaști voluntari și prieteni ai muzeului, elev în clasa a IV-a B, la Școala Gimnazială Nr. 142 din București, va spune curioșilor, povestea poștelor de odinioară și cum au apărut primele timbre. În cadrul atelierului, participanții vor confecționa plicuri, timbre și îl vor colora pe micul surugiu. De asemenea, vor afla cine erau surugii și vor descoperi costumele acestora. Alexandru (10 ani) este pasionat de istorie și realizează, în cadrul muzeului, seria de ateliere online numite “Atelierul micilor istorici”, prezentând patrimoniul muzeal pe înțelesul copiilor.

Accesul în muzeu va fi gratuit pentru copii (<18 ani) și se va face conform programului obișnuit de vizitare 10ꓽ00 – 18ꓽ00 (ultima intrare fiind permisă la ora 17:15).

Text și foto: Secția Relații Publice și Marketing Cultural 

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...