Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită joi. Unde?

Date:

Share post:

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită joi, 21 martie 2024, ora 17,00, printr-un recital de poezie și muzică sub titlul Serile Bacoviene„Eu știu să mă prefac că sunt fericit”. Unde? La Casa Memorială „George Bacovia” din Bacău.

Despre ineditul proiect

Proiectul, coordonat de către Tincuța Horonceanu Bernevic, muzeograf la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, își dorește să aducă poezia mai aproape de public prin vocile poeților: Andrei Hurgheș, Paula Bârsan, Atena Ivanovici și Ioana Tanțoș.

Invitați de onoare: pianista Ozana Kalmuski Zarea, organistul Adrian Irinel Aciobăniței și actorul Valentin Braniște.

Cine va fi gazdă?

Salonul poetului Bacovia va fi gazdă primitoare și în acest an, după cum ne-au transmis organizatorii, prntr-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției Infoanunț.

Coordonatori eveniment: Manager, dr. Alin Sebastian Popa; Tincuța Horonceanu Bernevic, muzeograf.

Info Util

Evenimentul denumit generic ”Ziua Internațională a Poeziei” sew sărbătorește în fiecare an la 21 martie și este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, „Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor. Mai multe amănunte click aici.

Text Invitație: PR CMIABC

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.