1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Date:

Share post:

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Lucrările trebuie să conțină maximum 2 pagini, redactate la calculator (Times New Roman, font 12, la 1,5 rânduri şi aliniere Justify), și ar trebui să înceapă cu aceste cuvinte “ Visul nostru a  început pe 1 decembrie 1918!”.

Perioada de transmitere a eseurilor: 1 decembrie 2023-24 ianuarie 2024.

La finalul lucrărilor, tinerii sunt rugați să-și scrie numele complet, vârsta, clasa, școala, localitatea, respectiv județul de unde provin. Lucrările vor fi trimise pe adresa de e-mail: pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro.

Vor fi acordate două premii, unul pentru gimnaziu, celălalt pentru liceu, constând în cărți, vizite la Muzeul Țării Crișurilor, de asemenea se vor acorda două premii speciale pentru originalitatea lucrărilor, acestea vor consta în vizite la Universitatea din Oradea, unde vor avea ocazia să interacționeze preț de 2 ore cu profesorii universității orădene.

Rezultatele pentru fiecare secțiune vor fi anunțate pe pagina de Facebook a instituției muzeale la o dată anunțată ulterior.

Prin acest concurs dorim să încurajăm gândirea creativă și capacitatea de sinteză a tinerilor în vederea întocmirii unor eseuri istorice originale, având ca subiect semnificația datei de 1 Decembrie 1918 și consecințele acestei date istorice atât de importante.

Text și foto: Muzeul Țării Crișurilor Oradea

 

spot_img

Articole asemănătoare

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024

Care este principalul motiv de îngrijorare pentru mediul de afaceri internațional, în 2024. Răspunsul îl aflăm dintr-un sondaj EUROCHAMBRES.

Start campanie de împădurire! Video

S-a dat startul campaniei de împădurire! Mai multe amănunte și o filmare, în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Mai multe întreprinderi sunt investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată

Mai multe întreprinderi investigate de Fisc pentru insolvabilitate intenționată. Unde și mai multe amănunte despre subiectul dat, în cele ce urmează.

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? Foto

Ziua Internațională a Femeii, pe strune de vioară. Cine, unde, când? La aceste întrebări, răspundem în celel ce urmează.