Putem afla istoria timbrului … Când și unde?

Date:

Share post:

Muzeul Țării Crișurilor OradeaComplex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Poșta Română prin OJP Bihor, activitatea de educație muzeală Istoria timbrului, adresată elevilor din clasele primare și care va cuprinde:

  • Prezentarea istoriei timbrelor în România;
  • Prezentarea unor colecții de timbre și a modului cum se păstrează acestea;
  • Învățarea scrierii corecte a datelor de expediere și a lipirii timbrului pe plic;
  • Vizitarea secției de Istorie (fără ghidaj)
  • Activitatea va fi imortalizată și reprodusă pe fotografii care vor fi oferite fiecărui elev, reprezentând astfel o amintire plăcută de care copiii vor fi foarte încântați.

Rugăm participanții și cadrele didactice să aibă fiecare asupra lor o scrisoare sau o felicitare completate, pe care ulterior, în cadrul atelierului, le vor expedia, la adresa dorită, pe care trebuie, de asemenea, să o aibă la ei.

Activitatea se va desfășura la sediul instituției din Str. Armatei Române nr.1/A, în perioada 14-16 noiembrie 2023, orele 09.00 – 10.00 și 10.15 – 11.15.

Programările se pot face la nr. de telefon 0722/081.499, de luni până vineri, între orele 9.00-15.30. Atelierul se desfășoară cu grupuri de minim 10 copii. Taxa de participare este de 20 lei/elev.

Activitățile vor fi organizate și susținute de către Andreea Pop – muzeograf și Dalida Moga – educator muzeal, de la Secția Relații Publice și Expoziții.

Informații și foto: Muzeul Țării Crișurilor Oradea

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.