O companie indiană se extinde și va avea un nou sediu în România. Unde și când?

Date:

Share post:

Compania indiană HCL Technologies, care ocupă locul al treilea între giganții IT indieni, are o reprezentanță în România în municipiul Iași începând cu anul 2018, când a achiziționat firma Geometrix și a preluat o parte a unor operațiuni în cadrul Xerox. De atunci, firma indiană a mai deschis birouri în București și în Brașov, iar în prezent are peste 800 de angajați în România.

Recent, conducerea companiei a informat Ambasada României la New Delhi de faptul că operațiunile în România se derulează cu succes și există o perspectivă bună de extindere a prezenței în țară prin diversificarea serviciilor și atragerea de noi clienți. Firma are în vedere realizarea unui centru de cercetare și dezvoltare și atragerea unor universități de profil în implementarea unor proiecte obținute de la clienții internaționali.

Pentru a pune în aplicare planurile de viitor legate de extinderea din România, conducerea firmei indiene a hotărât să își schimbe sediul într-un spațiu tot din Municipiul Iași, dar mai modern și capabil să găzduiască un număr mai mare de angajați.  Astfel, în ziua de 7 decembrie 2023 firma HCL Technologies va inaugura noul sediu din Municipiul Iași.

Primarul Mihai Chirica a fost invitat de Ambasadorul României în India, Excelența Sa Daniela Sezonov-Țane, să participe la festivitățile de inaugurare a noului sediu al HCL Technologies de la Iași din data de 7 decembrie 2023, alături de reprezentanți ai Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior, Camerei de Comerț și Industrie a României, Camerei de Comerț și Industrie Iași, Consiliului Județean Iași etc.

HCL Technologies are o prezență multinațională, având deschise reprezentanțe în peste 52 de țări, cu peste 200.000 de angajați. Compania indiană și-a construit de-a lungul timpului un renume internațional apreciat în domeniul serviciilor de IT și BPO.

Text: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași. Foto: generic/pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.