O companie indiană se extinde și va avea un nou sediu în România. Unde și când?

Date:

Share post:

Compania indiană HCL Technologies, care ocupă locul al treilea între giganții IT indieni, are o reprezentanță în România în municipiul Iași începând cu anul 2018, când a achiziționat firma Geometrix și a preluat o parte a unor operațiuni în cadrul Xerox. De atunci, firma indiană a mai deschis birouri în București și în Brașov, iar în prezent are peste 800 de angajați în România.

Recent, conducerea companiei a informat Ambasada României la New Delhi de faptul că operațiunile în România se derulează cu succes și există o perspectivă bună de extindere a prezenței în țară prin diversificarea serviciilor și atragerea de noi clienți. Firma are în vedere realizarea unui centru de cercetare și dezvoltare și atragerea unor universități de profil în implementarea unor proiecte obținute de la clienții internaționali.

Pentru a pune în aplicare planurile de viitor legate de extinderea din România, conducerea firmei indiene a hotărât să își schimbe sediul într-un spațiu tot din Municipiul Iași, dar mai modern și capabil să găzduiască un număr mai mare de angajați.  Astfel, în ziua de 7 decembrie 2023 firma HCL Technologies va inaugura noul sediu din Municipiul Iași.

Primarul Mihai Chirica a fost invitat de Ambasadorul României în India, Excelența Sa Daniela Sezonov-Țane, să participe la festivitățile de inaugurare a noului sediu al HCL Technologies de la Iași din data de 7 decembrie 2023, alături de reprezentanți ai Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior, Camerei de Comerț și Industrie a României, Camerei de Comerț și Industrie Iași, Consiliului Județean Iași etc.

HCL Technologies are o prezență multinațională, având deschise reprezentanțe în peste 52 de țări, cu peste 200.000 de angajați. Compania indiană și-a construit de-a lungul timpului un renume internațional apreciat în domeniul serviciilor de IT și BPO.

Text: Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași. Foto: generic/pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.