Unde găsim bilete pentru cel mai așteptat concert de Crăciun: „Viena Magic”

Date:

Share post:

Luna decembrie se apropie cu pași repezi, iar cadourile și momentele memorabile petrecute alături de familie și prieteni reprezintă pentru fiecare dintre noi o prioritate.

În febra cumpărăturilor, și a dorinței de a le dărui celor dragi cadoul perfect de Crăciun, MUZICA rămâne cu siguranță una dintre cele mai inspirate alegeri pentru că vibrează în armonie cu stările emoționale individuale.

Marele compozitor german Ludwig van Beethoven spunea: Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi nu instincte, ci gândurile cele mai profunde”.

Cu o tradiție de peste 17 ani, cel mai așteptat concert al anului dedicat sărbătorilor de iarnă, susținut de muzicienii desăvârșiți ai orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor, va fi prezentat pe scenele din România alături de doi invitați speciali, soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicheck, în cadrul turneului național „VIENA MAGIC”.

Program

Sărbătoarea muzicii clasice „VIENA MAGIC”, înnobilată cu interpretările remarcabile ale celor mai iubite valsuri vieneze, va răsuna pe 11 decembrie la Sala Patria din Brașov, pe 12 decembrie, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, pe 13 decembrie la Teatrul Clasic Ioana Slavici din Arad, iar pe 14 decembrie la Biserica Baptistă Speranța din Oradea.

Noul concept al concertului „VIENA MAGIC”, creat special pentru publicul din România, cuprinde un program variat de muzică clasică, pornind de la valsurile iubite de zeci de generații și ajungând la arii de operă ce aparțin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I și II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik. Sunetul tipic austriac al orchestrei, virtuozitatea dirijorului Russel McGregor îmbinate armonios cu povești captivante și momente fine de umor, reprezintă garanția unui spectacol total ce va introduce audiența în atmosfera specifică a sărbătorilor de iarnă.

Dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Russel McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din anul 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Unde găsim bilete

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție locație și de categoria de loc:

Informații suplimentare

Orchestra Johann Strauss Ensemble a fost fondată în anul 1985 de membrii Bruckner Orchester din Linz. Pe parcursul activității artistice prodigioase Johann Strauss Ensemble a lucrat fără întrerupere la perfecționarea sunetului și a stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului inițial. Faptul că sediul principal al Johann Strauss Ensemble se află în Linz joacă un rol crucial în definirea personalității ansamblului, permițând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei.

Succesul concertelor susținute de orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble pe scenele din întreaga lume se datorează violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. Toate recomandările și experiența concertelor oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit așteptat cu entuziasm de publicul de toate vârstele, pe toate meridianele lumii.

Text și foto: PR ART NATION MEDIA

 

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.