Cum ar fi să avem un astfel de job: Muzeograf pentru o zi!

Date:

Share post:

Muzeul Țării Crișurilor OradeaComplex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, activitatea de educație muzeală Muzeograf pentru o zi!, adresată elevilor cu vârste cuprinse între 10-15 ani.

În cadrul acestui atelier elevii vor avea ocazia de a învăța principiile de organizare a unui muzeu modern (înregistrarea pieselor, instrumente specifice), tehnici și metodologii utilizate de către muzeografi în domeniul de activitate, precum și date despre istoria Muzeului Țării Crișurilor (1872-prezent).

Descriere activitate

Atelierul este organizat în mai multe etape:

Partea I: prezentare PowerPoint referitoare la istoria muzeografiei și a muzeului nostru alături de tehnicile specifice meseriei;

Partea a II-a: exercițiu interactiv, unde participanții vor avea oportunitatea de a experimenta modul de înregistrare a  anumitor piese utilizând documentația specifică;

Partea a III-a: scurtă vizită la unul din depozitele muzeului (Depozitul de Documente și Carte Veche), pentru a vedea concret modul cum piesele sunt păstrate și protejate.

Activitatea se va desfășura la sediul instituției din Str. Armatei Române nr.1/A, în perioada 14-17 noiembrie 2023, orele 10.00-11.00.

Informații utile

Programările se pot face la nr. de telefon 0722/081.499, de luni până vineri, între orele 9.00-15.30. Atelierul se desfășoară cu grupuri de minim 8 și maxim 15 copii. Taxa de participare este de 20 lei/elev.

Activitățile vor fi organizate și susținute de către Tiberiu Ciorba, muzeograf.

Text și foto: PR Muzeul Țării Crișurilor

spot_img

Articole asemănătoare

Oare ce fac românii de sărbători și în anul acesta?

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii și-au conturat deja planurile pentru perioada festivă ce se anunță. Potrivit celor mai recente cercetări realizate de iSense Solutions, descoperim ce tradiții mai respectă aceștia, dar și cum a afectat creșterea prețurilor bugetul alocat pentru această perioadă.

Cum va funcționa metroul cu ocazia Zilei Naționale a României

Metrorex informează că în perioada 30.11.2023 – 03.12.2023, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficelor aprobate pentru weekend și sărbători legale, la un interval de 10 minute, pe toate magistralele de metrou.

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj. Galerie foto

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă.

Promenada Mall anunță câteva exclusivități și invită la noi experiențe de shopping

Promenada Mall București anunță extinderea mixului de chiriași prin deschiderea a șapte noi magazine, dintre care două nume în premieră în România. De asemenea, calitatea experienței clienților se va îmbunătăți și prin mărirea și modernizarea spațiilor și noi concepte, în trei magazine emblematice.