24 de ore și 24 de permise de conducere suspendate

Date:

Share post:

24 de ore și 24 de permise de conducere suspendate. Cei mai mulți șoferi certați cu legea din cauza alcoolului. Doi dintre ei și fără permise de conducere. S-au dat amezi de 104.971 lei

În numai o zi, pe raza județului Iași, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare. Pentru toate persoanele care au comis ilegalități, polițiști ieșeni au dat amenzi în valoare de 104.971 lei.

La volan, fără permis de conducere și sub influența alcoolului. Aceasta este povestea, pe scurt, a unui tânăr de 29 de ani, prins în seara de 10 mai a.c., în trafic, de polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava.

Polițiștii l-au oprit pe șofer, pentru un control de rutină, pe raza comunei Miroslava. Deoarece acest conducător auto emana ”halenă alcoolică”, potrivit IGP Iași, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține nici permis de conducere.

În cauza dată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mai târziu, în noaptea de 10 spre 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza orașului Târgu Frumos, un autoturism condus, de această dată, de un bărbat de 43 de ani.

Deoarece se simțea mirosul pronunțat de alcool, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, în urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul nu deținea nici permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Și tot în noaptea de 10 spre 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani.

Întrucât și acesta emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Statistica:  Într-o singură zi (10 mai 2022), poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 79 de evenimente, dintre care 75 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor IGP Iași, au fost sesizate 25 de infracţiuni. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.971 de lei. Poliţiştii rutieri au desfăşurat inclusiv activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

 

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

 

Foto: IGP Iași

spot_img

Articole asemănătoare

Foto: Cartușe, un pistol și un act falsificat, descoperite la controlul din Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului special polițiștii de frontieră au depistat cartușe, un pistol și un act falsificat. Documentați pe cazul dat sunt trei cetățeni străini.

Expoziția „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE” merită văzută!

Consiliul Judeţean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă prezintă expoziţia cu caracter temporar „LA PAS PE MELEAGURI BÂRLĂDENE”, ce va fi vernisată sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235.

Anunț: În atenția persoanelor fizice care practică activitate independentă

Serviciul Fiscal de Stat din Republica Moldova informează persoanele fizice care practică activitate independentă despre aprobarea formularului tipizat al Avizului de plată la taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 109 din 27.11.2023.

Forumul primarilor, la Chișinău

Forumul primarilor „Viitorul administrației publice locale” - edilii din întreaga țară, Republica Moldova (n.r.), invitați la un dialog cu autoritățile centrale.