24 de ore și 24 de permise de conducere suspendate

Date:

Share post:

24 de ore și 24 de permise de conducere suspendate. Cei mai mulți șoferi certați cu legea din cauza alcoolului. Doi dintre ei și fără permise de conducere. S-au dat amezi de 104.971 lei

În numai o zi, pe raza județului Iași, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare. Pentru toate persoanele care au comis ilegalități, polițiști ieșeni au dat amenzi în valoare de 104.971 lei.

La volan, fără permis de conducere și sub influența alcoolului. Aceasta este povestea, pe scurt, a unui tânăr de 29 de ani, prins în seara de 10 mai a.c., în trafic, de polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava.

Polițiștii l-au oprit pe șofer, pentru un control de rutină, pe raza comunei Miroslava. Deoarece acest conducător auto emana ”halenă alcoolică”, potrivit IGP Iași, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține nici permis de conducere.

În cauza dată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mai târziu, în noaptea de 10 spre 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza orașului Târgu Frumos, un autoturism condus, de această dată, de un bărbat de 43 de ani.

Deoarece se simțea mirosul pronunțat de alcool, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, în urma verificărilor, s-a constatat faptul că bărbatul nu deținea nici permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Și tot în noaptea de 10 spre 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani.

Întrucât și acesta emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Statistica:  Într-o singură zi (10 mai 2022), poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 79 de evenimente, dintre care 75 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor IGP Iași, au fost sesizate 25 de infracţiuni. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.971 de lei. Poliţiştii rutieri au desfăşurat inclusiv activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

 

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

 

Foto: IGP Iași

spot_img

Articole asemănătoare

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Foto

Caravana Orange ajunge la Iași. Pop-up Cinema în aer liber, în parcul Palas. Te-ai bucurat de cele mai frumoase evenimente sub cerul liber, ai avut parte de distracție.

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu

Invitație să petrecem vacanța de vară la muzeu. Muzeul Național de Istorie a României organizează, în lunile iulie și august 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală care valorifică două dintre expozițiile temporare disponibile publicului în această perioadă.

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Foto

Ups! A rămas fără mașină, după ce a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat. Mai multe amănunte, în continuare, la Infoanunț.

Știați că… UAIC ocupă locul … în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024

Știați că... UAIC ocupă locul ... în lume, conform clasamentului World University Rankings for Innovation 2024.