”Trenulețul” moldovenesc merge mai departe. Ultima stație, la Torino, în finala Eurovision

Date:

Share post:

Dovedindu-se a fi pe placul iubitorilor de muzică, ”Trenulețul” cu Zdob și Zdub și Frații Advahov de la Chișinău, merge mai departe în concursul Eurovision. Etapa următoare este finală și decisivă, așa că, în continuare, fiecare vot contează.

Formaţia „Zdob şi Zdub” şi orchestra Fraţii Advahov, care reprezintă în acest an Republica Moldova la concursul internaţional de muzică Eurovision, cu piesa „Trenuleţul”, s-a calificat în finală. ”Trenulețul” se va opri sâmbătă, 14 mai, la Torino, Italia, transmite IPN, citat de Adevărul.

Reprezentanții Republicii Moldova au avut numărul nouă în concurs și se vede că le-a purtat noroc. Videoclipul a fost filmat pe ruta Chișinău-București, tren denumit cândva ”Prietenia”.

Alături de Moldova, în cadrul primei semifinale s-au mai calificat reprezentanţii Elveţiei, Armeniei, Islandei, Lituaniei, Portugaliei, Norvegiei, Greciei, Ucrainei şi Regatului Ţărilor de Jos.

În cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 12 mai, vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări, inclusiv Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

România va joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2, iar cel care va reprezenta țara noastră este WRS, cu piesa “Llamame”, după ce a câștigat finala Selecţiei Naţionale.

”Merge trenul, parcă zboară/Dintr-o țară-n altă țară!/Azi, în prima semifinala, Trenulețul va trece prin 17 țări! Hey ho, let’s go! ”, au scris pe pagina oficială chiar Zdobii. Și chiar a trecut!

Istoric: Republica Moldova a debutat la Eurovision Song Contest în 2005, clasându-se pe locul şase cu piesa „Bunica bate toba”, interpretată de formaţia „Zdob şi Zdub”.

Despre WRS: Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022, potrivit HotNews.

Eurovision Song Contest 2022 are loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

 Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Facebook Pagina Oficială Zdob și Zdub

 

 

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.