4 noi hoteluri în Capitala României, cu 800 de camere

Date:

Share post:

Biroul de arhitectură full service, Cumulus, va finaliza anul acesta proiectarea a 4 hoteluri în capitală, însumând o investiție în construcții de peste 50 milioane de Euro. Construcția hotelurilor a presupus o muncă asiduă de echipă pentru aproape 2 ani de zile și a implicat 5 senior partners și 15 arhitecți din Cumulus, se arată într-un anunț informativ.

Cele patru hoteluri dezvoltate de Apex Alliance sunt:

  • Courtyard by Marriott 4*, primul hotel al brandului Courtyard by Marriott International construit în București;
  • Moxy 3* by Marriott, primul hotel al brandului Moxy by Marriott International din România, dedicat Millenialilor;
  • Autograph 5* by Marriott, primul hotel al brandului Autograph by Marriott International în România, ridicat în clădirea monument istoric – Palatul Băncii Marmorosch Blank & Co.;
  • Hilton Garden Inn 4*, primul hotel-aeroport de brand internațional din România, construit în Otopeni.

Lucrările la proiecte au demarat în 2017 și 2018 și sunt programate să se încheie în vara și toamna lui 2019, respectiv începutul lui 2020. În gestionarea relației cu dezvoltatorii, Cumulus a coordonat atât detaliile ce țin de specialitățile de structură și instalație, cât și relația efectivă cu brandurile hoteliere Marriott și Hilton pentru aprobările necesare proiectelor derulate.

”Primul hotel pentru care am fost contractați a fost Courtyard by Marriott în 2017, iar apoi la interval de 1 an, au venit celelalte 3 hoteluri, ceea ce ne-a adus o provocare și mai mare. Când ai 3-4 arhitecți pe echipă alocați proiectelor hoteliere poți spune că ești un birou care proiectează hoteluri. Provocările ne-au însoțit la tot pasul – am încercat să nu depășim bugetul, să ne încadrăm în limita de timp impusă, să proiectăm hotelurile și spațiile acestora, condiționați fiind de suprafață și cerințele speciale caracteristice brandurilor. Noi în timpul acesta am lucrat concomitent și pe alte proiecte mari, dar am reușit să învățăm, să creștem împreună și să le ducem la capăt”, mărturisește Ivona Amariței, unul dintre cei opt Senior Partners Cumulus, arhitect specializat pe segmentele de hotelier și birouri și unul dintre coordonatorii proiectelor hoteliere.

În dezvoltarea hotelurilor s-a lucrat cu platforma BIM, Cumulus fiind printre primele birouri de arhitectură care a integrat acest instrument în modul său de lucru. Aceasta presupune recreerea tuturor elementelor clădirii din prisma tuturor specialităților implicate în proces – structură, instalație, arhitectură – într-un soft 3D, cu elemente dinamice pe care se pot consemna informațiile tehnice – materialele folosite, grosimi de straturi. Scopul este o coordonare mai bună în timpul proiectului și o reducere a pierderilor de pe șantier, aducând economii de până la 20% pe perioada execuției unei construcții.

Courtyard by Marriott 4*, primul hotel al brandului Courtyard ridicat într-o zonă de office, în București

Blvd. Pompei, nr. 2A, Sectorul 2

Proiectul, cu valoare estimată a construcției de 16 milioane de Euro pe un teren de aproximativ 2800m2, a început în toamna anului 2017 și este programat să își întâmpine primii oaspeți în vara lui 2019. Hotelul dispune de 259 de camere, 2 ballrooms, însumând 300 mp și săli de întâlnire, conferințe însumând 250mp, precum și alte spații publice conform standardului Marriott. Brandul Courtyard este destinat zonei de business, adresându-se însă printr-un interior relaxant oamenilor ocupați.

Echipa care a lucrat la proiect: business developer arh. Liviu Zăgan, arh. Ivona Amariței – manager de contract, coordonator tehnic și de concept; project leader – arh. Maria Fofircă, arh. George Nițoiu, arh. Corina Nicolau, arh. Alexandra Nicolau, arh. Laura Parghel.

Moxy 3* by Marriott International, primul hotel al brandului Moxy by Marriott International ridicat pe teritoriul României, dedicat Milenialilor

Strada Doamnei, nr. 17-19, Sectorul 3

Hotelul cu valoare estimată de 5 milioane de EURO se desfășoară pe o suprafață de 4450 mp și constă în conversia funcțională a clădirii existente în str. Doamnei 17-19, din clădire de birouri din anii ’60 într-un hotel de brand. Moxy dispune de 119 camere și va fi inaugurat în 2019. Acest brand reprezintă un nou trend în industria hotelieră printr-o combinație îndrăzneață de design și un serviciu relaxat, este un exemplu cum designul poate să contribuie la un plan investițional îndrăzneț.

Echipa care a lucrat la proiect: arh. Ivona Amariței business developer și manager de contract

Arhitectură: șef proiect arh. Eliza Yokina, project leader arh. Ioana Secărea, arh. Cristian Voinea,

arh. Andrada Tărău, arh. Alexandru Cătăuță, arh. Andrei Cumpănășoiu

Autograph 5* by Marriott, primul hotel al brandului Autograph by Marriott din România, ridicat în clădirea monument istoric – Palatul Băncii Marmorosch Blank & Co.

Strada Doamnei 2, 4-6

Autograph dispune de 216 camere, un ballroom, 1 sală de conferință și 2 săli de întâlniri, restaurant și spa construite pe o suprafață de 16.700 mp. Intervenția pe clădire este estimată la 20 milioane de Euro și a presupus demolarea corpului de clădire nou dinspre Banca Națională a României. Proiectul a început în ianuarie 2018, iar în 2020 va fi deschis rezervărilor. O parte din apartamente va beneficia de încăperi monument istoric, iar majoritatea zonelor publice vor fi amplasate în spațiile protejate ale clădirii.

Echipa care a lucrat la proiect:  business developer arh. Liviu Zăgan, arh. Ivona Amariței, șef proiect arh. Adrian Soare, project leader: arh. Cristina Popescu, arh. Andrei Țintari, arh. Ioana Aron, arh. Anca Bendescu, arh. Andrei Cumpănășoiu

Hilton Garden Inn 4*, primul hotel-aeroport de brand internațional din România, construit în Otopeni

Terminalul de curse locale, Str. Aeroportului 11, Otopeni

Cu 218 camere și 5 săli de conferințe, ocupând o suprafață de 14.000 mp pe subsol + parter + 4 etaje, Hilton Garden Inn este primul hotel-aeroport de brand internațional ridicat în România și construcția sa a însemnat o investiție de 12 milioane de Euro. Construcția hotelului a început în martie 2018, iar hotelul va fi gata în vara lui  2019. Hotelul se află în imediata apropiere a terminalului de plecări al aeroportului Henri Coandă  Este în studiu varianta prin care hotelul poate fi conectat cu terminalul.

Echipa care a lucrat la proiect: arh. Ivona Amariței – business developer și manager de contract, șef proiect arh. Elena Dragu, project leader arh. Corina Nicolae, arh. Andra Jugănaru, arh. Laura Parghel, arh. Marina Păsărin, arh. Ioana Penescu și arh. Andrei Cumpănășoiu.

În vederea realizării și finalizării cu succes a acestor proiecte importante atât din perspectiva volumului de investiții, dar mai ales prin amploarea lucrărilor de proiectare și construcții, Societatea Civilă Profesională de Avocați “Igor Onuta și Asociații” asigură întreaga asistență și reprezentare juridică grupului Apex Hotels Alliance.

Despre CUMULUS
CUMULUS este un birou de arhitectură format din profesioniști și furnizează servicii integrate de proiectare pentru clădiri civile și urbanism și are expertiză în proiecte rezidențiale, de birouri, industriale, de restaurare și reabilitare, investiții publice și HoReCa.

Echipa CUMULUS este formată din 40 de arhitecți, condusă de către trei parteneri executivi – Adrian Soare, Liviu Zăgan, Răzvan Puchici – și de cinci parteneri coordonatori – Eliza Yokina, Elena Dragu, Ivona Amariței, Ioana Moangă și Costin Beekman.

Foto: CUMULUS

 

spot_img

Articole asemănătoare

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție

Weekend dedicat întregii familii, la Palas: Pet Event revine cu o nouă ediție, iar Auto Deals aduce oferte și reduceri la cele mai noi modele de maşini, motociclete şi scutere.

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde?

Eveniment: Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA). Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Azi s-a dat startul: Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”

Azi începe Concursul Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus”. Mai multe amănunte în acest sens, la Infoanunț.

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde?

Invitație! Trăiește emoția competiției și vino pentru a susține naționala României la Euro 2024. Unde? Răspunsul îl veți...