Forumul Republica Moldova – Statele Unite   

Date:

Share post:

Extinderea relațiilor comercial-economice și inițierea proiectelor investiționale comune au fost subiecte discutate de antreprenorii autohtoni cu oamenii de afaceri americani, în cadrul sesiunii B2B, a Forumului de afaceri Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, desfășurat în perioada 11-12 aprilie, la Chișinău. 

În prima zi a Forumului Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, autoritățile de resort au prezentat cele mai importante sectoare în care pot investi antreprenorii americani, se arată într-un comunicat de presă. Cele 16 companii din Statele Unite ale Americii, care au participat la eveniment, sunt interesate să stabilească parteneriate cu companii din Moldova pe mai multe domenii precum: infrastructură, industrie, energetică, TIC, turism, agro-business, etc.

„Forumul Republica Moldova-Statele Unite ale Americii este o platformă excelentă pentru o cooperare bilaterală eficientă. Suntem gata să analizăm cu atenție orice propunere și proiect de investiții din partea comunității de afaceri americane. Guvernul Moldovei va oferi tot sprijinul, deschiderea și asistența necesare”, a menționat Chiril Gaburici.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a declarat: „Sunt mândru de reputația companiilor din Statele Unite ale Americii la capitolul calitate, siguranță și inovație. Doresc ca antreprenorii din SUA să joace un rol mai important în economia Moldovei, atât prin investiții, care să creeze locuri de muncă, cât și prin furnizarea echipamentului de ultima generație, care poate ajuta companiile din Moldova să devină mai eficiente și mai competitive”.

În cea de-a doua zi a evenimentului, s-a desfășurat sesiunea de B2B, în cadrul căreia, companiile autohtone au stabilit contacte directe cu partenerii din SUA.

În Republica Moldova își desfășoară activitatea peste 400 întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 527 milioane lei. După valoare capitalului investit, SUA se află pe locul 8 printre țările partenere ale Republicii Moldovei.

Foto: mei.gov.md

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată

Exclusiv: Despre minunile Mamei Natura. O poveste adevărată. Până nu de mult, căutam remedii de însănătoșire în diferite colțuri ale țării (România n.r.), pe la numeroși medici renumiți, cu diferite recomandări pe care le-am adunat în timp.

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu …

Sărbătorim Ziua Mondială a Albinelor la 20 mai cu ... Pe 20 mai sarbatorim Ziua Mondiala a Albinelor, o ocazie perfecta pentru a recunoaste si aprecia contributia acestor miracole ale naturii la bunastarea noastra.

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”, la Muzeul … Foto

Azi are loc deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 - 2020”, la Muzeul ... Pentru a afla care este muzeul citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Foto

Instruiri și noi dotări cu sisteme antidrone la frontieră. Acesta este subiectul pe care îl dezvoltăm în continuare, azi, la Infoanunț.