67 de incendii și alte 1.149 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență

Date:

Share post:

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.393 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (09.06.2022).

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 67 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 177 de misiuni pentru protecția comunităților.

La nivel național, 1.156 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (257 cazuri), urmată de județele Timiș (70 cazuri), Mureș (65 cazuri) și Hunedoara (45 cazuri).

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 6 persoane aflate în dificultate, se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.

Mesaje RO-ALERT

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 19 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO – ALERT, astfel : 10 mesaje de avertizare a populației privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Bacău (1), Brașov (2), Covasna (1), Harghita (2), Hunedoara (1), Mureș (1), Suceava (1) și Vrancea (1); 8 mesaje de avertizare a populației privind fenomenele hidrometeorologice, în județele: Timiș (3), Arad (3) și Cluj (2); 1 mesaj de avertizare a populației privind degajările mari de fum, în județul: Argeș.

❗ O misiune complexă, care a presupus efort susținut din partea pompierilor, a început pe parcursul serii de ieri, în județul Argeș, unde salvatorii încă intervin pentru lichidarea unui incendiu izbucnit, în localitatea Bradu, la un depozit situat într-o zonă industrială. Echipajele de intervenție ajunse la locul arderii au constatat că flăcările se manifestau violent, pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, cu degajări mari de fum. Pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert. Datorită intervenției prompte și operative, arderea nu s-a extins la clădirile din vecinătate și nu au fost înregistrate victime. Subunitățile de intervenție au efectuat schimbul de efective, iar în acest moment se acționează pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului.

Ajutor la graniță

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 09.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 422 de pompieri și 186  mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Text: SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Foto: pixabay

spot_img

Articole asemănătoare

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când?

Muzeul Național Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică! Când? Despre aceasta vorbim în celel ce urmează.

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles… Video

Maia Sandu, la doi ani de război în Ucraina: „În acești ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății”.

Despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova

Articolul care urmează este despre fluidizarea traficului frontalier dintre România și Republica Moldova. 

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! ”

Când va avea loc premiera spectacolului multimedia ”MARIA TĂNASE: Poveste și Cântec! Despre aceasta vorbim în cele ce urmează.