luni, septembrie 25, 2023
19.5 C
București
spot_img

Acțiune comună la frontiera moldo-română pentru reținerea a trei tineri

Ca urmare a cooperării între polițiștii de frontieră de pe ambele maluri ale Prutului s-a reușit reținerea a trei tineri moldoveni, care au traversat ilegal frontiera de stat. Aceștia au ajuns în România, trecând înot râul Prut.
Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Sculeni, acționând în baza unor informații operative, au aflat despre intenția a trei tineri de a ajunge ilegal în Uniunea Europeană, ca să se eschiveze de la răspunderea penală pe teritoriul Republicii Moldova.
Puțin după miezul nopții de 06 spre 07 iunie curent, informația respectivă a fost transmisă omologilor din România, se arată într-un comunicat informativ emis spre difuzare redacției INFO ANUNȚ.
Prin cooperare s-a reușit încă de la primele ore ale dimineții de 7 iunie, polițiștii de frontieră români ne-au informat că cei trei tineri moldoveni au fost depistați în apropiere de râul Prut, pe teritoriul statului vecin. Mai mult că asupra unuia dintre ei au fost descoperite o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Bulgaria, suspecte a fi false.
În baza Acordului de Readmisie, bărbaţii au fost preluaţii de reprezentanții Direcției regionale Vest pentru continuarea cercetărilor.
Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole