Polițiștii băcăuani vor asigura ordinea și liniștea publică, în minivacanţa de Rusalii

Date:

Share post:

Peste 200 de polițiști vor acționa zilnic în stradă, în județul Bacău, pentru liniștea și siguranța cetățenilor, în această perioadă.

Polițiștii băcăuani vor asigura ordinea și liniștea publică, în minivacanţa de Rusalii

Astfel, în perioada 11 – 13 iunie a.c., în județul Bacău, zilnic, se vor afla la datorie peste 120 de polițiști de la ordine publică, 40 de la poliția rutieră, precum și din cadrul structurilor de investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase,precum și combaterea criminalității organizate.

Poliţiştii cu peste 96 de autospeciale vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat și creşterea siguranţei rutiere, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Oamenii legii vor acţiona atât pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naţionale şi județene, utilizând aparatele radar din dotare.

Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, poliţiștii recomandă conducătorilor auto:

 • Respectaţi viteza maximă legal admisă pe sectorul de drum pe care circulaţi;
 • Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile meteo şi de trafic;
 • Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea tehnică a autoturismului;
 • Atenţie la manevrele de depăşire! Efectuaţi-le după ce v-aţi asigurat temeinic;
 • Purtaţi centura de siguranţă şi nu utilizaţi telefonul mobil dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “mâini libere”;
 • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi;
 • Evitaţi orice altă preocupare ce v-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării;
 • Conducătorilor auto care optează pentru petrecerea sărbătorilor la o distanţă mare de casă le recomandăm să-şi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii.

În ceea ce priveşte pasagerii autovehiculelor, poliţiştii rutieri recomandă:

 • Utilizaţi centura de siguranţă!
 • Nu distrageţi atenţia conducătorului auto în timpul şofatului!
 • Nu transportaţi în braţe copii sau animale, în timpul deplasării pe drumurile publice!

Poliţiştii vă urează DRUM BUN şi fără evenimente rutiere!”, transmite, în numele tuturor colegilor, Cătălina Păduraru, subcomisar de poliție.

Text: Poliția Română Bacău

Foto: Facebook

 

spot_img

Articole asemănătoare

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Foto

Nou: Dulciuri și jucării contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, reținute de inspectorii vamali. Mai multe amănunte în materialul de azi la Infoanunț.

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion

Wps! Deși sunt înfierbântați la propriu, românii rezervă cazarea dorită pentru Crăciun și Revelion. Pe principiul vara sanie și iarna ... românii își programează deja următoarea vacanță din anotimpul rece.

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Atenție! Restaurantele, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV” până la 01 octombrie 2024, în Republica Moldova.

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon

Muzeul de Artă ARAD și instalația performativă BORN(E) în spațiul Kinema Ikon. Despre aceasta vorbim în celel ce urmează, azi, la Infoanunț.