marți, ianuarie 18, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATENe-am născut pentru a fi fericiți!

Ne-am născut pentru a fi fericiți!

Atunci când trăim într-un program care nu ne aduce nici o bucurie, încălcăm propriul angajament luat înainte de a ne naște și anume acela de a fi fericiți! Viața ne-a fost dată pentru fericirea sulfetului și de foarte multe ori, uităm aceasta.

Scriitoarea Louise Hay spune simplu și concis, în cărțile ei: ”dacă îți dorești o viață fericită va trebui să emiți în permanență gânduri fericite”. Pentru tine însuți, pentru alții și pentru Divinitate.

”Toate cuvintele pe care le rostim sau pe care le gândim ajung să ne influențeze viața, mai devreme sau mai târziu”, ne transmite Louise Hay.

Dacă ne lăsăm copleșiți de cea mai mică idee de tristețe, aceasta ne invadează sufletul și întregul corp. Devenim sclavul supărării și ne îmbolnăvim.

Cum putem înlătura gândurile care nu sunt benefice pentru noi? Prin îndepărtarea lor, exact ca în gluma cu pacientul care merge la psihiatru și îi spune medicului: ”Domnule doctor nu știu ce să fac pentru că tot văd cum vin la mine muște și eu le dau deoparte (cu mâinile el trimite spre medic muștele) și ele tot vin și vin (împingând aerul și muștele invizibile spre medic) … La care medicul, enervat, întreabă – și de ce aruncați muștele la mine?” Cam așa ar trebui să procedăm și cu gândurile negative.

Să folosim imaginația sau concret, să le alungăm, folosind chiar și mâinile. Sau le putem trimite … la medic. Mai în glumă, mai în serios, atunci când nu putem scăpa de gândurile negative, trebuie să mergem la specialist.

Fragment din cartea – Ecuația vieții. Calea spre fericire.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE