Despre ”boala anilor suiți în spate”

Date:

Share post:

Durerea de spate poate fi lombară sau cervicală și se întâlnește cel mai des la persoanele trecute de 60 de ani. De aceea, aceste probleme medicale se numesc, în vorbirea populară – ”boala anilor suiți în spate”.

Cu toate acestea, în zilele noastre, tot mai multe studii atestă faptul că procesul degenerativ poate apărea și la persoanele mai tinere, chiar sub 40 de ani. Limitarea mișcărilor coloanei, durerea de cap, amorțelile și furnicăturile de la nivelul mâinilor și senzația neplăcută de înțepenire sunt doar câteva din simptomele cu care se însoțește durerea de spate.

Durerea de spate îi afectează tot mai mult pe cei care petrec mult timp la birou sau stau la computer, în poziții incomode. Și să nu uităm,  durerile cervicale pot fi cauzate inclusiv de poziția capului pe pernă și desigur, a pernei. La fel de importantă este și salteaua pe care dormim. Un somn odihnitor este cu un pat amenajat confortabil, pentru o bună poziție a corpului.

Ce facem pentru a combate această problemă? În primul rând, ca măsură incipientă, se recomandă mișcarea. Un exemplu în acest sens sunt întinderile simple. Când durerile persistă, se recomandă consultul medicului specialist sau a unui farmacist.

Nu este bine să administrăm nici măcar creme, după propria noastră părere, dacă nu avem nicio pregătire medicală/farmaceutică, pentru că putem obține un rezultat total nedorit.

Sursa: Internet

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.