Peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

Date:

Share post:

Ziua de 9 mai 2022 a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară! Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Constanța, Cluj și Mureș.

Peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.254 de cazuri din totalul de 1.494 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 69 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 166 misiuni pentru protecția comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața (1 persoană  județul AR și 1 persoană  județul HR ).

Un eveniment soldat cu victime a avut loc, ieri, în județul Suceava, unde echipajele de prim ajutor și descarcerare au intervenit la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, pe raza localității Ilișești. În urma incidentului au rezultat trei victime. Salvatorii sosiți la fața locului au acordat măsurile specifice de prim ajutor persoanelor implicate, iar, ulterior, o singură persoană a necesitat transportul la o unitate spitalicească, pentru investigații suplimentare.

O altă intervenție care necesită atenție sporită și efort susținut din partea pompierilor se desfășoară încă de seara trecută în municipiul Buzău, unde salvatorii intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală ( în care se aflau depozitate rumeguș și utilaje de prelucrare lemn). Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp. Incendiul a fost localizat, iar în acest moment echipajele de intervenție încă acționează pentru stingerea ultimelor focare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore la nivel național au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației, prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov (2), Harghita (3) și Mureș (1).

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 09.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 384 de pompieri și 205 mijloace tehnice.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Text: Serviciul Informare şi Relaţii Publice

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)

 

spot_img

Articole asemănătoare

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme. Pentru această perioadă, la nivelul liniei de cale ferată, se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Atenție! Traficul feroviar adaptat la temperaturi extreme pentru această perioadă - la nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius!

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste” 

Parcul Copou găzduiește expoziția „Români de poveste”. Când va avea loc acest eveniment fascinant, în cele ce urmează.

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”

Nou: Expoziția „Artes Mechanicae”. Când, unde și cine a avut această inițiativă minunată? La aceste întrebări răspundem în continuare.

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România

Primul eveniment internațional dedicat industriei navale organizat în România este Maritime Business Week.