sâmbătă, septembrie 23, 2023
21.8 C
București
spot_img

Despre ”boala anilor suiți în spate”

Durerea de spate poate fi lombară sau cervicală și se întâlnește cel mai des la persoanele trecute de 60 de ani. De aceea, aceste probleme medicale se numesc, în vorbirea populară – ”boala anilor suiți în spate”.

Cu toate acestea, în zilele noastre, tot mai multe studii atestă faptul că procesul degenerativ poate apărea și la persoanele mai tinere, chiar sub 40 de ani. Limitarea mișcărilor coloanei, durerea de cap, amorțelile și furnicăturile de la nivelul mâinilor și senzația neplăcută de înțepenire sunt doar câteva din simptomele cu care se însoțește durerea de spate.

Durerea de spate îi afectează tot mai mult pe cei care petrec mult timp la birou sau stau la computer, în poziții incomode. Și să nu uităm,  durerile cervicale pot fi cauzate inclusiv de poziția capului pe pernă și desigur, a pernei. La fel de importantă este și salteaua pe care dormim. Un somn odihnitor este cu un pat amenajat confortabil, pentru o bună poziție a corpului.

Ce facem pentru a combate această problemă? În primul rând, ca măsură incipientă, se recomandă mișcarea. Un exemplu în acest sens sunt întinderile simple. Când durerile persistă, se recomandă consultul medicului specialist sau a unui farmacist.

Nu este bine să administrăm nici măcar creme, după propria noastră părere, dacă nu avem nicio pregătire medicală/farmaceutică, pentru că putem obține un rezultat total nedorit.

Sursa: Internet

 

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole