Iașul se pregateste pentru evenimentul colorat FloralIS

Date:

Share post:

Iașul se pregateste pentru evenimentul colorat FloralIS. De la cinci și până la cinci sute de lei putem scoate din buzunare pentru a ne bucura privirea, în casele și curțile noastre

În aceste zile, Iașul se pregătește pentru evenimentul colorat al primăverii, Festivalul FloralIS. Oameni din toate colțurile Moldovei se înscriu, deja, ca participanți la cea mai mare sărbătoare florală din an, care reunește producători și comercianți, laolaltă, la Iași, în perioada 20-22 mai 2022.

Expoziția cu vânzare are loc, ca de obicei, în zona pietonală a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, foarte aproape de Catedrala Mitropolitană a Iașiului.

La eveniment participă floriști producători și comercianți, designeri, arhitecți și peisagiști. Spectacolul de culoare și vitalitate, aflat la cea de a treia ediție, este organizat și de această dată de Primăria Municipiului Iași

Cei interesați vor putea achiziționa flori si aranjamente florale, plante exotice, plante ornamentale, semințe și bulbi de flori, arbori, pomi fructiferi etc., de la suma modică de cinci lei, un buchețel până la 500 de lei arbuștii ornamentali.

Anul trecut, festivalul florilor a fost organizat chiar în ajunul Floriilor, prima ediție, a doua având loc în toamnă, ambele fiind organizate de Primăria Municipiului Iași, în aceeași locație.

Timp de patru zile, concentrați în același loc, au lucrat împreună designeri, arhitecți, peisagiști, floriști, ecologiști, elevi, studenți, firme și comercianți. Toți au avut același numitor comun și anume iubirea de natură, de frumos și desigur, a florilor.

Pe lângă expozițiile florale, s-au derulat workshopuri pentru publicul larg, dar și pentru floriștii profesioniști, alături de evenimente interactive pentru copii.

Acțiunile din cadrul FloralIS pentru copii au fost susținute și antrenate de profesorii cercului de artă vizuală al Palatului Copiilor din Iași și expozanții prezenți la Sărbătoarea Florilor.

Deoarece ediția din primăvară a avut un real succes, în perioada 1-3 octombrie 2021, Iașul a devenit, din nou, locul potrivit de întâlnire și expunere al meșetrilor florali din toată regiunea Moldovei.

Și de acestă dată, timp de trei zile, pe porțiunea pietonală a Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt au lucrat împreună designeri, peisagiști, floriști locali, firme şi comercianţi, al căror scop precis a fost acela de a evidenţia frumuseţea florilor și în cadrul ediției de toamnă a FloralIS – Sărbătoarea Florilor.

La manifestarea din toamna anului 2021, organizată de Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Servicii Publice Iași SA, au participat producători și comercianți din Iași și județele limitrofe. Ei au prezentat, dar și comercializat, flori naturale tăiate și în ghiveci, plante ornamentale, aranjamente florale, bulbi, semințe, răsaduri etc.

Aici au fost expuse flori de sezon, precum diferite soiuri de crizanteme, tufănele sau dumitrițe, cultivate în sere, solarii și grădini. De asemenea, au fost nelipsite și colecţiile de varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum şi eşantioane de fructe şi seminţe comestibile sau ornamentale.

Prețurile au fost, și anul trecut, în funcție de puterea de cumpărare și dorința clientului, de la cele mici, simbolice, până la cele mari, confrom și duratei de viață a florilor sau plantelor decorative.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: Primăria Municipiului Iasi 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași. Foto

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iași va avea loc... Unde și în ce zi, la aceste două întrebări răspundem mai departe.

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde?

Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România. Când și unde? La aceste întrebări răspundem în cele ce urmează.

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la …

Cupa de Bridge Contra 2024 se va deschide oficial pe 23 mai, la ... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare

Studenți din 9 țări europene au dezbătut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare. Aceasta este tema de azi.