Patru pasageri ucraineni, ai cursei internaționale Moldova-Cehia, au vrut să plece cu pașapoarte false

Date:

Share post:

Documente cu semne evidente de falsificare au prezentat cinci cetățeni ai Ucrainei, în timpul controlului trecerii frontierei de stat a Republicii Moldova. Patru dintre aceștia au fost depistați la cursa internațională Moldova-Cehia, legitimându-se în baza pașaportelor contrafăcute, iar a cincea persoană – cu permisul de conducere neveridic.
Incidentele au fost consemnate în după – amiaza zilei de 18 mai 2022, în punctele de trecere a frontierei Costești și Otaci, se arată într-un comunicat media, emis spre difuzare redacței INFO ANUNȚ.
În primul caz, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni privind legalitatea intrării în țară a celor patru cetățeni, fapt ce au dispus verificări suplimentare.
Ca urmare, pașapoartele care ar fi emise de autoritățile ucrainene nu indeplineau conditiile de formă si fond ale unuia autentic, toate fiind falsificate. La audieri, persoanele au declarat că prin poștă au primit documentele de la autoritățile de stat ale Ucrainei.
În mod ”legal” ar fi obținut permisul de conducere și cel de-al cincilea cetățean ucrainean. La trecerea frontierei de stat, bărbatul a fost informat că documentul conține indici clari de falsificare și nu i se va permite intrarea în Moldova la volanul mașinii.
Pe ilegalitățile descoperite,  în continuare se defășoară măsuri de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale. Documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză.
Text și foto: Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.