Tentative de trafic ilegal de bunuri, eșuate în zona de frontieră

Date:

Share post:

Doi cetățeni ai Republicii Moldova sunt documentați pentru introducerea în țară a mărfurilor în lipsa actelor de proviniență. Ambii șoferi au fost depistați în traficul din zona de frontieră, mai exact în proximitatea punctelor de trecere a frontierei Tudora și Leușeni.
În primul caz, moldoveanul de 39 de ani conducea un Mercedes Sprinter, ticsit cu bunuri de larg consum. Microbuzul a fost oprit pe traseul R-30, în apropiere de PTF Tudora.
În conformitate cu prevederile legale, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției echipe mobile au supus controlului atât șoferul, cât și mijlocul de transport. Pentru întreaga cantitate de bunuri, șoferul nu a putut prezenta documentele necesare. La audieri, cetățeanul a confirmat că intrase în țară prin PTF Palanca.
Cea de-a doua persoană documentată este un bărbat de 38 de ani, pe care existau informații operative că ar fi implicat în transportarea ilicită de mărfuri.
S-a acționat pe traseul Chișinău- Leușeni, unde în trafic a fost stopat autocarul, la volanul căruia se afla moldoveanul. În salonul autocarului a fost depistat un lot de diverse piese auto.
Cetățeanul nu deținea niciun act ce ar oferi dreptul de posesie acestor mărfuri.
Cercetările pe incidente sunt continuate de către Serviciul Vamal, în gestiunea cărora au fost transmise cazurile pentru elucidarea circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.
Text și foto:
Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI RM
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.