Atunci când umanitatea se confruntă cu probleme

Date:

Share post:

Fățărnicia, indiferența și aprecierea excesivă a sinelui stau în capul mesei

Va veni o vreme când totul va fi bine și frumos. Iubire, înțelegere, iertare. Vom ajunge oare să trăim ziua aceea? Eu sper ca da. Este relevant faptul că în prezent umanitatea se confrunta cu probleme. Cain și Abel. Isus și Iuda. Duplicitate. Dualism. Ego-ul. Sinele exagerat. Îmi imaginez cum unii oameni urcă în vârful unei piramide călcând pe alți oameni… Se cațără pe umerii lor și astfel pot urca… Pot exista sau își pot desfășura activitatea pe spatele altora. Așa mi s-a întâmplat și mie…  Concret, o respectabilă firmă de turism din București, care dorește să câștige bani din servicii hoteliere, mi-a trimis contractul spunând – completați-l cu datele firmei, ștampilați-l, semnați-l și îl trimiteți înapoi. Noi, de 13 ani completăm contracte de presă și niciodată nu am transmis Beneficiarului să completeze singur și el primul să semneze și să ștampileze, în condițiile în care noi suntem Prestatorul de servicii. Al cui interes este un contract dacă nu al celui care primește banii? Ce să înțeleg de aici… Lipsa de profesionalism, dorința de câștig ușor, indiferență, lipsă de apreciere, fățărnicie… Nu mai sunt oameni bine pregătiți ? NU le pasă? Apreciază propria persoană mai mult decât pe aproapele său? Stă aici la bază principiul – vreau, dar fără efort! Sau și mai simplu – dacă umanitate nu e, nimic nu e… ce rămâne? Vidul, haosul… dar poate după aceasta va veni și binele…

(Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la …

Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice la ... Unde ? Pentru a afla răspunsul citim informațiile din materialul care urmează azi, la Infoanunț.

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.