Metoda modernă de anestezie

Date:

Share post:

La dentist fără injecţie!

Intro: Doi medici tineri şi curajoşi din Bucureşti, dr. Ovidiu Cheregi şi dr. Monica Cheregi au pornit la un nou drum, inovativ, şi anume cel legat de o metodă modernă de anestezie, ceea ce ne permite să ne aşezăm liniştiţi pe scaunul stomatologic deoarece ştim din start că am scăpat de …injecţie! Pe scurt este vorba despre – inhalosedarea, care, desigur, nu se recomandă pentru oricine şi în orice condiţii. (Lidia Delendrea)
Se ştie de când lumea că dentistul este cel mai ”de temut” medic, în special pentru copii. Nici adulţii nu sunt prea curajoşi, mai ales când vine vorba de anestezie. Spray-ul sau gelul se foloseşte în cazul tratamentelor simple. De cele mai multe ori, însă, anestezia se face cu ajutorul injecţiei, relatează Digi24. „Anesteziază atât tegumentele, cât şi ţesuturile profunde. Cele mai multe contraindicaţii le întâlnim la cardiaci, la hipertensivi, la hipotensivi, la bradicardie severă, la epileptici, la pacienţi care prezintă sensibilitate la una dintre substanţele folosite”, spune Ovidiu Cheregi, medic dentist. Pentru aceste cazuri, dar şi pentru pacienţii ceva mai fricoşi există o metodă modernă: inhalosedarea.„Este un gaz incolor. Se administrează printr-o măscuţă pe cale orală. Este o metodă de sedare care îi relaxează foarte mult. Timpul trece mult mai repede, iar tratamentul este suportat mult mai bine”, adaugă Ovidiu Cheregi, medic dentist. Inhalosedarea este contraindicată pacienţilor cu boli pumonare, otite, boli autoimune, dar şi celor care au suferit recent intervenţii oftalmologice. Această metodă se recomandă şi copiilor, dar numai dacă altfel nu pot fi convinşi să meargă la dentist. În plus, nu trebuie să fie răciţi. „Se relaxează, se uită la desene pe tot parcursul inhalosedării. Copilul este conştient, vorbeşte cu noi, nu-şi dă seama că-i fac anestezie că-i fac extracţie”, afirmă Monica Cheregi, medic stomatolog. Părinţii trebuie să ţină cont de câteva recomandări înainte să îl aducă pe cel mic la medicul specialist. „Este important să nu bem să nu mâncăm cu 2 ore înainte pentru că pe măsură ce atingem pragul maxim de inhalosedare există o stare de ameţeală moment în care unii dintre ei pot vomita”, spune Monica Cheregi, medic dentist. Şi totuşi, atenţie pentru că această procedură nu este recomandată tuturor pacienţilor. „Nu este recomandată această metodă femeilor însărcinate în primul şi al treilea trimestru de sarcină. Nu este recomandază nici pacienţilor cu afecţiuni hepatice”, atenţionează Ovidiu Cheregi, medic dentist.

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.