”Migrația prin ochii copiilor”

Date:

Share post:

Anunț

Concurs naţional de desene pentru copii ”Migrația prin ochii copiilor”

Ediția a -II-a

Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediție a concursului naţional de desene cu tematica ”Migrația  prin ochii copiilor”, care se va desfășura în perioada 27 noiembrie -13 decembrie 2017.

Scopul concursului este de a asigura o comunicare dintre copiii cu părinții plecați peste hotare și autorități, pentru a identifica necesitățile acestora și noile modele de intervenție prin politici publice.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a identificat necesitatea de a releva într-un mod inedit felul în care percep copiii fenomenul migrației, creionate în desenele lor. Astfel, cele mai inovative idei prezentate vor servi la identificarea unor măsuri de diminuare a efectelor negative ale fenomenului migrației.

Desenele vor fi transmise prin intermediul poștei la adresa MD-2009, Chişinău, str. Vasile Alecsandri 2 sau în variantă scanată la adresa electronică anastasia.zaharia@msmps.gov.md până la data de 13 decembrie 2017.

Cele mai ingenioase și originale desene vor fi prezentate la ceremonia de premiere a câștigătorilor, care va avea loc în data de 18 decembrie 2017. Cu susținerea partenerilor vor fi oferite diplome de participare și premii.

Condiții de participare:

 La concurs pot participa elevii din școlile și liceele de pe întreg teritoriul țării, de pe ambele maluri ale Nistrului;

  • Un copil poate prezenta doar o singură lucrare;
  • Lucrarea prezentată la concurs va fi de mărimea A4 sau A3;
  • Participanții la concurs vor elabora lucrările lor, folosind tehnici sau materiale după propria alegere (creion simplu/colorat, acuarele, guașe, colaj, tehnici grafice etc.);
  • Autorii desenelor sunt rugați să menţioneze următoarele informaţii: numele, prenumele, vârsta, clasa, instituţia, localitatea;
  • Lucrările participanților vor fi prezentate în original și nu vor fi întoarse autorilor. Organizatorii vor utiliza aceste desene în materialele lor de vizibilitate și rapoarte.

Evaluarea desenelor:

 Desenele vor fi evaluate de către reprezentanții MSMPS și a partenerilor în baza următoarelor criterii:

  • Redarea tematicii concursului ”Migrația”;
  • Originalitatea și creativitatea lucrărilor;
  • Aspectul estetic al lucrărilor.

 Fiecare copil are dreptul să fie auzit și apreciat! Participă și tu, premiul tău te așteaptă!

Data limită: 13 decembrie 2017

Anunțul a fost remis spre difuzare redacției noastre de către Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale al R. Moldova.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț. 

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul …

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ... Pentru a afla mai multe amănunte în acest sens, citim articolul care urmează.

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în textul pe care îl redăm în continuare la Infoanunț.