Daniel Ioniță: România rămâne un susținător ferm al Republicii Moldova

Date:

Share post:

„România are o agendă clară în Republica Moldova și rămâne în continuare susținător ferm al Republicii Moldova pe calea sa europeană. Dorim ca prin acțiunile noastre să multiplicăm și să consolidăm progresele obținute până în prezent, să încurajăm derularea reformelor structurale, care sper să genereze un nivel de trai mai bun și stabilitate pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul recepției oficiale organizate, ca în fiecare an, de misiunea diplomatică cu prilejul Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie a.c.

Diplomatul român a spus că ziua de întâi decembrie este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor și reprezintă momentul împlinirii idealului de libertate, unitate și demnitate națională. Este aniversarea Marii Uniri, de la care au trecut, cu bune și cu rele, 99 de ani, transmite IPN. „Anul acesta este plin de semnificații istorice. La 21 noiembrie am sărbătorit împreună 100 de ani de la crearea Sfatului Țării, organism care a creat în mod democratic la, 27 martie 1918, revenirea Basarabiei la Patria Mamă, tot în acest an România a marcat zece ani de apartenență la UE. Întâi decembrie este ziua în care privim cu gratitudine spre trecut și cu speranță spre viitor. Anul acesta, sărbătorim împreună Ziua Națională în ajunul centenarului Marii Unirii, moment istoric de cea mai mare însemnătate, care a consacrat rolul României de promotor al păcii, justiției și dezvoltării”, a subliniat ambasadorul român.

Cei 99 de ani de Românie modernă au adus-o în fața provocărilor istoriei: a trecut prin război, prin dictatură stalinistă și regim ceaușist. Totodată, a avut și șansa uriașă de a-și recâștiga libertatea, în decembrie 1989, și de a se bucura de democrație, respect pentru drepturile omului și prosperitate. „Acum, la 99 de ani de la Marea Unire, putem vorbi cu încredere despre o Românie activă pe plan internațional, un stat membru al UE și NATO, profund ancorată în realitățile secolului 21, care are capacitatea de a furniza încredere și stabilitate în regiunea sa de apartenență geografică, inclusiv în Republica Moldova”, a mai spus ambasadorul roman.

Potrivit diplomatului, actualmente putem vorbi despre o realitate certă prin faptul că relațiile dintre România și Republica Moldova sunt speciale. „Alături de parteneriatul nostru strategic privilegiat, limba, istoria și tradițiile reprezintă liantul indisolubil al sprijinului permanent pe care îl oferim Republicii Moldova pe drumul său european”.

Daniel Ioniță, ca portavoce a României in R. Moldova,  este de părere că relațiile bilaterale se dezvoltă permanent, astfel încât nu este niciun domeniu, fie politic, economic, juridic sau social, fără să existe exemple reușite și de bune practici comune.

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.