Chișinăul începe săptămâna cu inaugurarea bradului de Crăciun

Date:

Share post:

Bradul cu peripeții de la Chișinău, astăzi va fi inaugurat oficial. Spunem cu peripeții deoarece în ziua de 2 decembrie 2017, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a fost instalat bradul de 29 de metri, adus din Ucraina, care a ajuns la Chișinău cu întârziere și cu multe crengi rupte. Muncitorii de la Spații Verzi au încercat să-l ”reanimeze”, dar Silvia Radu, primarul interimar, a cerut să fie dat jos și s-a angajat să cumpere personal alt brad. În aceeași zi, în Piața a fost instalat un brad de 17 metri, care a fost tăiat din curtea unei grădinițe din sectorul Botanica. Acesta a costat 10 mii mdl, iar înțelegerile au fost ca banii să fie donați în scopuri caritabile.
Autoritățile municipale invită locuitorii și oaspeții Capitalei R. Moldova la inaugurarea Pomului de Crăciun și aprinderea luminilor de sărbătoare, în PMAN, la 4 decembrie a.c., la ora 18.00, transmite IPN.

Primăria municipiului Chișinău informează că este organizat şi un spectacol, cu participarea vedetelor din Republica Moldova, printre care: Radu Dolgan, Serj Kuzenkoff, Igor Rusu, Lenuţa Gheorghiţă, Maria Iliuţ, Fraţii Corduneanu şi formaţia „Megapolis”. Manifestarea cultural-artistică va începe la ora 17.30, iar inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminilor de sărbătoare va avea loc la ora 18.00.

Primarul general interimar Silvia Radu a spus luni, 4 decembrie, la ședința operativă de la Primărie, că la anul, dacă va mai rămâne în această poziție de interimat la Primărie, va iniția consultarea chișinăuienilor ce fel de brad își doresc: artificial sau natural.

Silvia Radu a mai spus că personal a optat pentru un brad artificial, dar din cauza prețurilor mari şi a timpului insuficient pentru organizarea procedurilor de achiziție, s-a mers, în continuare, pe ideea bradului natural. Primarul general interimar speră că pe viitor în PMAN va fi instalat un brad artificial pentru a evita problemele de genul celor de anul acesta.

Menționăm că pomul de Crăciun din PMAN se planifica să fie împodobit până pe 30 noiembrie a.c. iar inaugurarea ar urma să aibă loc la 1 decembrie.

 

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Cum arată portretul lui Horea, expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal

Portretul lui Horea realizat de artistul Ioan Constande expus în premieră la Muzeul Național Brukenthal. Mai multe amănunte în cele ce urmează.

1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie? Concurs național de eseuri istorice

Muzeul Țării Crișurilor Oradea, Complex Muzeal,  organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, un nou concurs online de eseuri istorice, având ca temă: 1 Decembrie - Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?  care este destinat tinerilor din gimnaziu și liceu.

Iată care sunt tendințele de călătorie înregistrate la Târgul Online de Turism, inclusiv ofertele Black Friday

În cadrul Târgului Online de Turism din luna noiembrie, IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, a analizat evoluția vânzărilor pentru destinațiile sale principale.

Despre rezultatele operațiunii JAD Finestra 3, organizată la frontierele Republicii Moldova

În prima jumătate a lunii noiembrie 2023 a fost desfășurată operațiunea internațională JAD Finestra 3. În Republica Moldova operațiunea a unit în acțiuni pe linie de prevenire, detectare și combatere a diferitor ilegalități Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și Agenția Europeană FRONTEX.