Integrarea străinilor în R. Moldova continuă

Date:

Share post:

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind integrarea străinilor pentru anul 2018, transmite IPN. Potrivit notei informative a documentului, acțiunile prevăzute vor asigura implementarea uniformă a legislației în domeniul integrării străinilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova. O atenție deosebită este acordată implicării în proces a autorităților publice locale şi societăţii civile.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, la 30 iunie 2017 aveau dreptul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova 18,9 mii de străini, dintre care cu drept de ședere permanentă – 8,7 mii. Să muncească în Republica Moldova au venit 1067 de străini, iar la studii – 2688. Drept de ședere în Moldova aveau, la data menționată, și 588 de investitori.

Menționăm că la data de 30 septembrie 2017, în sistemul de azil erau înregistrate 477 de persoane, inclusiv 153 de refugiați. Cei mai mulți sunt din Ucraina, Afganistan și Siria.

Ion Panfil
Foto: pixabay.com

spot_img

Articole asemănătoare

KUNDALINI ACTIVATION – DANSUL SINELUI. Acum, în orașul IAȘI

KUNDALINI ACTIVATION - DANSUL SINELUI . în orașul IAȘI. Mai multe despre această metodă fascinantă cu rezultate uimitoare dar și despre evenimentul propriu-zis în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Exclusiv: Despre un sistem de resetare nutrițională, pentru un stil de viață în echilibru

Exclusiv: Azi, despre un sistem de resetare nutrițională, pentru un stil de viață în echilibru. La baza vieții se află cei doi piloni de bază...

Invitație: 20 aprilie 1919 – ziua împlinirii dorinței de unire cu … Unde?

Invitație: 20 aprilie 1919 – ziua împlinirii dorinței de unire cu ... Unde? Aceasta este tema materialul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Un nou rector la Universitatea din …

Un nou rector la Universitatea din ... Mai multe informații în Revista Presei de la Infoanunț.