Dialogul cu părinții în școli ar ajuta

Date:

Share post:

Fiecare caz este particular. Și în același mod poate fi ”tratat”. A fi psiholog ține și de experiența care își spune ”cuvântul”. Omul, prin natura lui, este o ființă socială. Nu poate fi tratat un caz individual deoarece trebuie să ținem cont de context. Mediul. Acasă și la școală. Profesorii, cărora le-au trecut prin ”mână” multe generații,  știu cum să facă față unor situații neplăcute, chiar și neprevăzute. Numai să existe dorință.  
O bună colaborare cu părinții în instituțiile școlare ar duce la minimizarea riscurilor de delicvență juvenilă. Declarația a fost făcută de psihologul Sergiu Sanduleac în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, referindu-se la cazul de intoxicație într-o școală din raionul Rezina care se presupune că a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un spay de gaz de către un copil în sala de clasă din cadrul instituției din învățământ, transmite IPN.
Sergiu Sanduleac spune că este necesară prezența unui psiholog calificat în fiecare instituție, dar și profesorii trebuie să aibă o pregătire psihologică mai bună pentru a putea comunica mai ușor cu elevii și pentru a fi evitate asemenea situații.

Valentin Berezovschi, director adjunct al Liceului cu profil de arte „Mihai Berezovschi” din Chișinău, subliniază că ”nu crede că copilul din clasa a 9-a nu știa ce efecte are spray-ul”. Domnia sa susține că  în multe școli din țară au rămas puțini copii și este mai ușor de lucrat cu fiecare în parte și în satele mai mici se cunoaște situația familială a fiecărui copil. „Eu sunt sigur că aici se putea de lucrat mai mult ca să nu ajungă spray-ul prin cabinete”, spune Valentin Berezovschi.

Un grup de 14 copii, cu vârstele cuprinse între 11 şi 15 ani, dar şi un matur din satul Pereni, raionul Rezina, au fost internați în Spitalul raional, în stare grav-medie, cu simptome de dispnee și tuse. Doi copii au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția pediatrie, iar persoana matură în secția terapie.

 

Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.