Din 5 februarie se vor elibera pașapoarte de tip nou

Date:

Share post:

De luni, 5 februarie 2018, Agenția Servicii Publice va elibera pașapoarte de tip nou, care vor avea un grad mai sporit de protecție, dar și un design nou. Noile documente vor permite procesarea datelor biometrie și a semnăturii electronice, transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă al Agenției, designul nou al pașaportului include imagini ale monumentelor și obiectivelor turistice din țară precum: Arcul de Triumf, Clopotnița Catedralei Mitropolitane din Chișinău, monumentul lui Ştefan cel Mare, clădirea Muzeului Naţional de Istorie, complexul muzeal Orheiul Vechi și Mănăstirea Căpriana.
Prețul noului document și termenul de valabilitate al acestuia rămân neschimbate. Cei care dețin pașapoarte de tip vechi le pot utiliza până la expirarea termenului de valabilitate.
În legătură cu lansarea în producere a pașaportului de tip nou, pe 5 februarie, va fi sistată recepționarea cererilor pentru serviciile de perfectare a pașaportului în regim de urgență: 1, 3, 6 şi 24 ore.
Agenția amintește că la sfârşitul anului 2017, Guvernul a avizat un proiect de lege privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte. Documentul prevede extinderea termenului de valabilitate al pașaportului cetățeanului Republicii Moldova de la 7 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani. În prezent, proiectul se află în Parlament pentru examinare.                                                                                                                                                                    (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.