Misiunile diplomatice vor utiliza Sistemul Informațional de Gestionare a Vizelor

Date:

Share post:

Guvernul a aprobat înlocuirea Subsistemului Viza cu Sistemul Informaţional de Gestionare a Vizelor, pentru utilizare de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare, transmite IPN.
Potrivit ministrului afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi,  în vederea ajustării legislației naționale la cea europeană, au fost aprobate o serie de modificări la Regulamentul cu privire la elaborarea vizelor. Astfel, a fost recalculat termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior ei aveau dreptul de ședere în țară în decursul a 90 de zile, într-un termen de șase luni de la data primei intrări în țară. De acum, termenul de ședere va fi de 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.
O altă modificare vizează misiunile diplomatice. În situațiile în care un solicitant de viză este cunoscut pentru integritatea de care să dovadă, va putea obține viza Republicii Moldova fără a mai prezenta invitația eliberată de autoritatea competentă pentru străini.
Totodată, solicitanții vizelor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova nu vor mai fi obligați să prezinte dovada asigurării condițiilor de cazare, întrucât majoritatea dintre sunt șoferi de curse lungi, care înnoptează în mașina pe care o conduc.
Accesarea şi autentificarea în Sistemul Informațional de Gestionare a Vizelor se va face prin intermediul serviciului guvernamental MPass.

Ion Panfil

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.