Start concursurilor Marca comercială a anului și Premiul pentru calitate

Date:

Share post:

Camera de Comerț și Industrie și Agenția pentru Proprietate Intelectuală au anunțat, într-o conferință de presă, lansarea concursurilor anuale: „Marca comercială a anului 2017” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității 2017”, transmite IPN.
Președintele CCI Sergiu Harea a menționat că „Marca comercială a anului” a fost inițiat în anul 2003 și are drept scop promovarea practicilor de succes în domeniul businessului, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune mărci de pe piața autohtonă, precum și evidențierea întreprinderilor competitive. Pe parcursul anilor, la acest concurs au participat 1300 de mărci comerciale, 110 fiind mărci naționale.
Lilia Bolocan, director general AGEPI, a spus că „o asemenea platformă de promovare, dar și concurență (loială), permite evidențierea mărcilor de produse și servicii de cea mai bună calitate”.
„Marca comercială a anului 2017” va avea 12 nominalizări, trei fiind în premieră: „Femeia în afaceri”, „Liderul anului” și „Întreprinderi Mici și Mijlocii” – pentru întreprinderile care au până la 70 de angajați și obțin rezultate remarcabile în promovarea mărcilor pe care le dețin.
Companiile care vor participa la concurs vor beneficia de mai multe oferte din partea AGEPI, cum ar fi: promovarea gratuită a mărcilor, diagnoza proprietății intelectuale a întreprinderilor, seminare în probleme ce țin de proprietatea intelectuală și rolul mărcilor comerciale.
Cererile de participare pot fi depuse la CCI până la 30 martie. Până la 15 aprilie, se va desfășura un sondaj cu participarea consumatorilor, opinia acestora la determinarea celor mai bune mărci de produse și servicii fiind foarte importantă, a spus directorul CCI. Rezultatele concursului vor fi cunoscute la finele lunii mai. Iar premiile vor fi înmânate într-o atmosferă festivă.
În aceeași perioadă, vor fi colectare dosare și pentru „Premiul pentru realizări în domeniul calității 2017”. Premiul se decernează pentru obținerea rezultatelor semnificative şi stabile în domeniul calității, precum şi  metodelor eficiente de management al calităţii.  La ediția din anul trecut au participat 36 de companii.

Ion Panfil

spot_img

Articole asemănătoare

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?

Contribuabilii care doresc să-și verifice existența obligației de achitare a impozitului pe venit o pot face în câțiva pași

Contribuabilii care doresc să-și verifice existența obligației de achitare a impozitului pe venit o pot face în câțiva pași.