Militarii moldoveni participă la exercițiul „Platinum Eagle”

Date:

Share post:

Un contingent de militari ai Armatei Naționale participă, în perioada 11 – 17 februarie a.c., la exercițiul multinațional „Platinum Eagle”, care se desfășoară la Centrul de Instruire Babadag din România. Contingentul este constituit din 60 de ofițeri, subofițeri, sergenți și soldați ai Brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul şi Batalionul 22 de menținere a păcii din Chișinău.
Într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării se spune că militarii moldoveni se vor antrena împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina și SUA. Exercițiul este organizat pentru a creşte interoperabilitatea între forțele participante, menține capabilitatea de instruire în comun, precum și a dezvolta un mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale.
Conform scenariului, militarii moldoveni vor face parte dintr-o companie internațională, condusă de colegii din SUA și vor avea de executat trageri de luptă cu armamentul din dotare şi proceduri de comandă și control la nivel de subunitate. La exercițiu, militarii Armatei Naţionale a R. Moldova participă cu 12 unități de tehnică și echipament militar, transmite IPN.
Recent, ministrul apărării Eugeniu Sturza, la o întrevedere cu ministrul omolog din România, Mihai Fifor, care s-a aflat într-o vizită la Chișinău, a mulțumit pentru invitația de a participa la exercițiul „Platinum Eagle”, la Scutul de Foc și altele. „Sunt convins că militarii celor două armate își vor testa interoperabilitatea și vor demonstra că sunt buni ostași și buni prieteni, așa cum au fost dintotdeauna”, a spus ministrul.                                                                                                           (Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează.