La Ceadâr-Lunga a fost deschis un centru de dezvoltare pentru copii, cu sprijinul UE

Date:

Share post:

Primul centru de dezvoltare și divertisment pentru copii a fost deschis în orașul Ceadâr Lunga din Republica Moldova, după ce Natalia Petiș, originară din localitate, a câștigat un grant de la UE, de aproape 8 mii de euro, prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), implementat de PNUD.

Într-un comunicat de presă, citat de IPN, se spune că în orașul Ceadâr-Lunga niciodată nu a existat un loc de joacă de interior, unde copiii ar fi putut petrece timpul liber, mai ales în perioada rece a anului.

Centrul a fost dotat cu un labirint modular, piscină cu biluțe, căsuțe din povești și diverse jucării educative. Centrul este solicitat și pentru organizarea de petreceri, cum ar fi zile de naștere ale copiilor.

Instituția are, actualmente, trei angajați. Natalia Petiș, directorul centrului, spune că este în proces de organizare a unor cercuri de dezvoltare timpurie pentru copii, de studiere a limbii engleze, de arte plastice și decor.

Natalia Petiș este unul din cei 30 de antreprenori din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia care au beneficiat de granturi din partea UE și de serviciile consultanților pentru crearea sau dezvoltarea afacerilor în cadrul programului SARD.

Autor: Ion Panfil
Foto:Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.