A fost simplificată procedura de obținere a vizei în Republica Moldova

Date:

Share post:

Procedura de obținere a vizei în Republica Moldova de către străini a fost simplificată. Guvernul de la Chisinău a aprobat o hotărâre în acest sens, sporind astfel atractivitatea investițională a țării noastre și contribuind la îmbunătățirea mediului de afaceri.

În particular, a fost revăzută lista statelor ai căror cetățeni necesită invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. Numărul acestora a fost redus la 38, față de 85 de state în lista anterioară.

Potrivit documentului, acum turiștii și investitorii care vor să vină în Moldova vor economisi timp și bani la perfectarea vizei pentru țara noastră.

Dacă ne dorim să promovăm atractivitatea investițională și turistică a Republicii Moldova, trebuie să deschidem țara noastră pentru cei care vor să ne viziteze”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip, menționând că această decizie reprezintă o primă etapă, iar procesul de debirocratizare va continua. Hotărârea respectivă contribuie, totodată, la perfecţionarea mecanismului de gestionare a fluxurilor de migraţie pe teritoriul Republicii Moldova.

Autor:Sofia Filip
Foto:Guvernul Republicii Moldova/Pixabay.com

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.