Premierul R. Moldova solicită mobilizare pentru pregătirea următoarelor recensăminte

Date:

Share post:

Premierul R. Moldova, Pavel Filip, solicită ”mobilizare pentru pregătirea recensământului populației și al locuințelor și recensământului general agricol”, runda mondială 2020.

În cadrul unei întrevederi cu reprezentanta Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova, Rita Columbia, Pavel Filip a accentuat importanța efectuării unor recensăminte calitative, cu date precise, care vor servi bază la elaborarea documentelor de politici publice.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii au fost examinate aspectele ce țin de organizarea recensămintelor. Se optează pentru colectarea datelor prin intermediul dispozitivelor mobile, cu posibilitatea de auto-recenzare prin internet.

Prin utilizarea modalității IT avem numai de câștigat – este o modalitate mult mai sigură, iar datele vor fi procesate mai rapid și utilizate pentru o planificare eficientă”, a spus premierul Pavel Filip.

Referitor la anul efectuării recensămintelor, este examinată oportunitatea realizării recensământului populației și al locuințelor în anul 2021, urmat la scurt timp de recensământul general agricol.

Reprezentanta Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova, Rita Columbia, a relevat necesitatea respectării tuturor etapelor în pregătirea exercițiului, pentru obținerea unor date calitative. Rita Columbia a subiniat, totodată, necesitatea dezvoltării colaborării cu partenerii externi, inclusiv cu organizația pe care o reprezintă, care vor oferi sprijin în pregătirea și desfășurarea recensămintelor.

Autor:Ion Panfil
Foto:Guvernul Republicii Moldova Facebook
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.