Aeroportul Internațional Mărculești a intrat în vizorul investitorilor germani

Date:

Share post:

Posibilitățile de dezvoltare a Aeroportului Internațional Mărculești, cu implicarea concernelor internaționale, au fost discutate în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu Dieter Posch, membru al Consiliului de Administrare al Aeroportului Frankfurt, ex-ministru pentru afaceri economice, transport și dezvoltare regională din Hessen, Republica Federală Germania.

Oficialii au remarcat că potențialul Aeroportului Internațional Mărculești va putea fi valorificat prin implementarea unui sistem de management profesionist. În acest sens, partea germană sa arătat dispusă să ofere experiența necesară pentru reformarea aeroportului și dezvoltarea serviciilor de transport aerian cargo și de pasageri la cel mai înalt nivel. Drept urmare, aeroportul va deveni un centru de afaceri capabil să asigure conexiunea dintre CSI și UE, inclusiv datorită poziției geografice favorabile.

Prim-ministrul a accentuat că Guvernul este interesat de realizarea acestui proiect și va menține în continuare o comunicare directă cu potențialii investitori, în mod special pe subiecte ce țin de dezvoltarea infrastructurii de afaceri și sporirea capacității economice a țării. În context, Pavel Filip s-a referit la eforturile întreprinse de Executiv pentru îmbunătățirea climatului investițional și simplificarea relației dintre mediul de afaceri și stat.

În altă ordine de idei, părțile  au menționat importanța colaborării în domeniul științific, pe segmentul transferului de cunoștințe și a schimbului de experiență dintre profesorii din Republica Moldova și Germania. În special, a fost apreciat aportul părții germane la dotarea Colegiului de Inginerie din oraşul Străşeni, unde, după modelul de instruire duală, vor fi pregătite cadre calificate pentru companiile din țara noastră, preponderent în sectorul automotive.

Autor: Sofia Filip
Foto:Guvernul Republicii Moldova

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.