Toți doritorii vor putea procura seturi de monetărie cu cele patru monede noi de 1, 2, 5 și 10 lei

Date:

Share post:

Banca Națională a Moldovei (BNM) a luat decizia de a emite seturi de monetărie cu monedele de 1, 2, 5 și 10 lei,  în scop de reprezentanță, numismatic sau în calitate de suvenir, la numeroase solicitări parvenite de la instituții publice, organizații comerciale, agenții de turism și cetățeni.

Înainte de a plasa comanda de producere, banca centrală solicită potențialilor cumpărători să indice cantitățile indicative pe care ar dori să le procure, fără obligații contractuale la această etapă. Aceștia sunt rugați să expedieze o cerere preliminară la adresa electronică operatiuni.numerar@bnm.md până pe data de 31 octombrie 2018.

Pe lângă cele patru monede, prezentate pe avers și revers, setul conține o descriere a specificațiilor tehnice și a elementelor de siguranță, precum și legenda acestora în limbile română și engleză, se arată într-un comunicat trimis către redacția noastră.

Seturile vor putea fi procurate de la BNM de către instituțiile guvernamentale, iar de ceilalți doritori, agenți economici sau persoane fizice – de la băncile licențiate.

Setul a fost elaborat cu ocazia evenimentului oficial din 28 februarie 2018, când a fost lansată o serie nouă de monede metalice de 1, 2, 5 și 10 lei.

Foto: BNM

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.