Cooperare MEN, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel” România și Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA

Date:

Share post:

Apreciez că s-au înregistrat progrese semnificative în colaborarea noastră, prin programele educaționale dezvoltate și prin programele de instruire a cadrelor didactice urmărindu-se inclusiv o înțelegere mai profundă a istoriei și a Holocaustului. Educația este esențială în acest proces, deoarece împiedică apariția manifestărilor xenofobe, antisemite sau violente”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu în cadrul ceremoniei de semnare a Protocolului de cooperare între Ministerul Educației Naționale din România, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii.

Evenimentul a avut loc în ziua de 15 martie 2019, la sediul Ministerului Educației, în prezența reprezentanților celorlalte două instituții semnatare, Alexandru Florian și Radu Ioanid, a noului ambasador al Statului Israel la București, David Saranga, și a reprezentanților Ambasadei SUA în România, se arată într-un anunț informativ pentru publicul larg. Obiectul protocolului îl reprezintă stabilirea și implementarea activităților educaționale dedicate istoriei și înțelegerii Holocaustului.

În acest context, ministrul român al educației, Ecaterina Andronescu, și-a manifestat recunoașterea pentru sprijinul pe care Institutul „Elie Wiesel” și Muzeul Holocaustului de la Washington îl acordă Ministerului Educației Naționale, în demersurile acestuia de a promova studiul Holocaustului în școlile și universitățile din România.

Foto: Pixabay

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste … mii de ori pentru copiii aflați în dificultate

Semimaraton Iași 2024, ediție record. Inimile alergătorilor au bătut de peste ... mii de ori pentru copiii aflați în dificultate.

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași…

Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iași... Mai multe amănunte în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț.