Pompierii continuă Campania Națională O casă protejată – o viață salvată

Date:

Share post:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania Națională „O casă protejată – o viață salvată”. În ultima perioadă pompierii au reușit  să instaleze detectoare de fum pentru 56 de oameni din grupul de risc.

Angajații IGSU au montat instalații de detectare a fumului toxic pentru familii din localitatea Chetroșică  – Nouă a raionului Edineț, dar și satele Telița, Maximovca și Mereni din raionul Anenii Noi. Totodată salvatorii au instruit oamenii la capitolul utilizarea sobelor de încălzit, exploatarea aparatelor electrice de uz casnic, dar și  folosirea cazanelor termice.  Campania Națională „O casă protejată – o viață salvată” a cuprins tot mai multe localități din țară, iar până în prezent moment de aceasta au beneficiat 4851 de familii din Republica Moldova, fiind montate 4978 de detectoare de fum. În următoarea perioadă campania va ajunge în localitățile Hirova și Rădeni, raionul Călărași în localitatea Lopatnic a raionului Edineț, dar și în mai multe localități din raioanele Glodeni și Anenii Noi. De instalații de detectarea a fumului toxic beneficiază oamenii în etate, persoane țintuite la pat, dar și familii cu mulți copii. Scopul campaniei este de a preveni situațiile de risc legate de utilizarea incorectă și cu încălcări a normelor antiincendiare a surselor de încălzit, care în cele mai dese cazuri pun viața oamenilor în pericol. Potrivit datelor IGSU din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor  de la începutul anului 2019 în țara noastră au avut loc 212 incendii care au răpit viața a 38 de persoane. Totodată, în aceiași perioadă au avut loc 20 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon în urma cărora au suferit 41 de persoane, dintre care 6 au decedat.

Panfil Ion
Foto: IGSU

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.