joi, decembrie 8, 2022
spot_img
AcasăINFO ACTUALITATE”Alături de elevi și în vacanță” este Poliția Română Bacău. Fotoreportaj

”Alături de elevi și în vacanță” este Poliția Română Bacău. Fotoreportaj

S-a încheiat o nouă săptămână petrecută de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău în mijlocul elevilor care au ales să-și petreacă vacanța la diferitele școli de vară organizate în județul Bacău.

Astfel, în această săptămână au fost desfășurate activități educativ-preventive în sistem integrat, alături de polițiști fiind prezenți jandarmi și specialiști de la Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară au abordat teme diverse, dar cu precădere  s-au axat pe cele din sfera prevenirii delincvenței juvenile (răspunderea penală, consecințele săvârșirii de infracțiuni, anturajul, medierea conflictelor, violență și bullying). Activitățile fac parte din campania derulată de aceștia pe perioada verii – ”Alături de elevi și în vacanță”.

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au purtat discuții cu elevii despre metodele de siguranță și despre ce ar trebui să facă în diferite situații pentru a nu deveni victimile unor infracțiuni. De asemenea, teme ca siguranța on-line și prevenirea consumului de droguri au fost abordate pentru o ”Vacanță în siguranță”.

Polițiștii de la Serviciul Rutier i-au învățat pe elevi despre importanța respectării regulilor de circulație, mesajul transmis de aceștia fiind unul foarte clar :”viața contează, alege corect și înțelept”.

Și nu în ultimul rând, polițiștii de la Serviciul Criminalistic le-au împărtășit elevilor din nou despre tainele cercetării la fața locului, amprentarea fiind de mare interes în rândul acestora.

În total, peste 600 de elevi care au ales să-și petreacă vacanța la școala de vară organizată de Parohia Răducanu din Târgu Ocna, Fundația ”Don Bosco” Bacău și Primăria Gura Văii în cadrul activității ”ABC-ul cunoașterii” s-au întâlnit cu polițiștii pentru a învăța să trăiască în siguranță, potrivit subcomisarului de poliţie Cătălina Păduraru.

Text și foto: Poliția Română Bacău

 

RECOMANDARE
- Advertisment -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE